Kesytä kasvikset! Vegaania ja kasvisruokaa (4 op)
Toteutuksen tunnus: AV00EP19-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.04.2022 - 22.04.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.09.2022 - 13.11.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Vanha_Avoin AMK ja täydennyskoulutus (vanhettu)
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 1 - 15
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
- Opettajat
- Eeva Koljonen
- Vastuuopettaja
- Eeva Koljonen
- Ryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
- Opintojakso
- AV00EP19
Tavoitteet
Opintojaksolla opiskellaan eri ikä- ja kohderyhmille sopivan vegaani- ja kasvisruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon avulla. Opit arvioimaan ja laskemaan ravintosisältöä ja tekemään tarvittavia muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään erilaisiin kasviproteiininlähteisin ja muihin kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, niiden valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.
Sisältö
Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka.
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi.
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa.
Oppimista syventävä case-tehtävä.
Arviointi
• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotentti.
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien hyväksytystä suorittamisesta
• Opintojaksolla käytetään vertais- ja asiantuntijapalautetta.
Opiskelumateriaali
Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin kirjaurtumisohjeet Learnin opintojaksoalustalle.
Opiskelu on pääosin itsenäistä työskentelyä, halutessaan osan tehtävistä voi tehdä pari- tai pienryhmätyönä. Opintojaksolla on tehtäviä, joita voi kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.
Luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla ja opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta, joten opinnoissa voi edetä omaan tahtiin. Opiskelun ohjausta on saatavilla.
TKI ja työelämäyhteistyö
Oppimistehtäviä voi soveltuvin osin kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tehtävien suorittamiseen on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä henkilökohtaisen aikataulun mukaan
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 4 op eli 108 tuntia opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Orientaatio opintoihin
Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka 1 op
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi 2 op
P
Oppimista syventävä case tehtävä 1 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotenttejä (arviointi 1-5).
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien suorittamisesta ja arvosanojen keskiarvosta.
• Opintojaksolla käytetään myös vertais- ja asiantuntijapalautetta sekä oppimisen itsearviointia.