Siirry suoraan sisältöön

Kesytä kasvikset! Vegaania ja kasvisruokaa (4 op)

Toteutuksen tunnus: AV00EP19-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2022 - 13.11.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Vanha_Avoin AMK ja täydennyskoulutus (vanhettu)
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 15
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Avoin ammattikorkeakoulu
Opettajat
Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
VV2022-2023
Valinnaiset opinnot 2022-2023
Opintojakso
AV00EP19
Toteutukselle AV00EP19-3002 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opintojaksolla opiskellaan eri ikä- ja kohderyhmille sopivan vegaani- ja kasvisruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon avulla. Opit arvioimaan ja laskemaan ravintosisältöä ja tekemään tarvittavia muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään erilaisiin kasviproteiininlähteisin ja muihin kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, niiden valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.

Sisältö

Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka.
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi.
Proteiininlähteet kasvisruokavalioissa.
Oppimista syventävä case-tehtävä.

Arviointi

• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotentti.
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien hyväksytystä suorittamisesta
• Opintojaksolla käytetään vertais- ja asiantuntijapalautetta.

Opiskelumateriaali

Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin kirjaurtumisohjeet Learnin opintojaksoalustalle.
Opiskelu on pääosin itsenäistä työskentelyä, halutessaan osan tehtävistä voi tehdä pari- tai pienryhmätyönä. Opintojaksolla on tehtäviä, joita voi kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.
Luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla ja opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta, joten opinnoissa voi edetä omaan tahtiin. Opiskelun ohjausta on saatavilla.

TKI ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtäviä voi soveltuvin osin kytkeä omaan työpaikkaan tai henkilökohtaiseen elämään.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Tehtävien suorittamiseen on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä henkilökohtaisen aikataulun mukaan

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 4 op eli 108 tuntia opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Orientaatio opintoihin
Eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuositukset ja kasvisruoka 1 op
Täysipainoisen kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi 2 op
P
Oppimista syventävä case tehtävä 1 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

• Opintojaksolla on arvioitavia oppimistehtäviä ja verkkotenttejä (arviointi 1-5).
• Opintojakson arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien suorittamisesta ja arvosanojen keskiarvosta.
• Opintojaksolla käytetään myös vertais- ja asiantuntijapalautetta sekä oppimisen itsearviointia.

Siirry alkuun