Elintarvikevalvonta (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF69-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.04.2023 - 21.04.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
07.09.2023 - 30.11.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Marjo Särkkä
- Vastuuopettaja
- Marjo Särkkä
- Ryhmät
-
YTMI21KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
- Opintojakso
- YT00AF69
Tavoitteet
Osaat tehdä perusvalvontatehtäviä ja tarkastuksia.
Osaat laatia erilaisia asiakirjoja joita valvonnasta syntyy ja joita valvonnasta aiheutuu.
Osaat arvioida riskejä ja valvonnan vaikutusta myös toiminnanharjoittajan näkökulmasta.
Osaat keskeiset säädökset ja ohjeet jotka ohjaavat valvontatyötä tai toiminnanharjoittajaa.
Osaat neuvoa toimijaa erilaisten vaatimusten täyttämisessä joita säädökset asettavat.
Sisältö
Miten Oiva-tarkastus tehdään käytännössä? Harjoitustarkastuksia.
Miten ja miksi elintarvikevalvontaa tehdään ja miten lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ohjaavat valvontatyötä?
Miten elintarvikevalvonta on organisoitu Suomessa?
Millaisia erialaisia tarkastuksia on; reseptivalvonta, markkinavalvonta, olosuhdevalvonta ja niihin käytännön harjoituksia?
Miten valvonnan riskiperusteisuutta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida?
Arviointi
a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
d) arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan
Opiskelumateriaali
Learnissa oleva ja opettajan antama muu materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset tunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla vierailevia luennoitsijoita.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Käydään läpi 1. tunnilla.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaat
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan
Esitietovaatimukset
Edellytetään Elintarviketurvallisuuden ja Elintarvikeosaamisen opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot