Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikevalvonta (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF69-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
06.04.2023 - 21.04.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.09.2023 - 30.11.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
Marjo Särkkä
Vastuuopettaja
Marjo Särkkä
Ryhmät
YTMI21KP
Ympäristöteknologia, päivätoteutus
Opintojakso
YT00AF69
Toteutukselle YT00AF69-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat tehdä perusvalvontatehtäviä ja tarkastuksia.
Osaat laatia erilaisia asiakirjoja joita valvonnasta syntyy ja joita valvonnasta aiheutuu.
Osaat arvioida riskejä ja valvonnan vaikutusta myös toiminnanharjoittajan näkökulmasta.
Osaat keskeiset säädökset ja ohjeet jotka ohjaavat valvontatyötä tai toiminnanharjoittajaa.
Osaat neuvoa toimijaa erilaisten vaatimusten täyttämisessä joita säädökset asettavat.

Sisältö

Miten Oiva-tarkastus tehdään käytännössä? Harjoitustarkastuksia.

Miten ja miksi elintarvikevalvontaa tehdään ja miten lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ohjaavat valvontatyötä?

Miten elintarvikevalvonta on organisoitu Suomessa?

Millaisia erialaisia tarkastuksia on; reseptivalvonta, markkinavalvonta, olosuhdevalvonta ja niihin käytännön harjoituksia?

Miten valvonnan riskiperusteisuutta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida?

Arviointi

a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
d) arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva ja opettajan antama muu materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset tunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla vierailevia luennoitsijoita.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Käydään läpi 1. tunnilla.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan

Esitietovaatimukset

Edellytetään Elintarviketurvallisuuden ja Elintarvikeosaamisen opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot

Siirry alkuun