Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU55-3013
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 60
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Heli Viinamäki
- Vastuuopettaja
- Heli Viinamäki
- Ryhmät
-
MRKT24SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- Opintojakso
- MR00DU55
Toteutuksella on 6 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 12 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 04.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 11.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 18.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Ke 24.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 02.10.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 09.10.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Tavoitteet
Osaat muodostaa kokonaiskäsityksen talouden hallinnan roolista ja sisällöstä matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat määritellä kirjanpidon peruskäsitteet.
Osaat tulkita tilinpäätöstä, tuloslaskelmaa ja tasetta.
Osaat hahmottaa kustannusseurannan merkityksen ja osaat selvittää yrityksen kannattavuuden.
Sisältö
Mikä on talouden hallinnan rooli matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitkä ovat kirjanpidon peruskäsitteet?
Miten tuloslaskelmaa ja tasetta tulkitaan?
Miten laaditaan pienen yrityksen tilinpäätös?
Mikä on kustannusseurannan merkitys?
Mitkä asiat vaikuttavat yrityksen kannattavuuteen ja kuinka kannattavuutta parannetaan matkailu- ja ravitsemisalalla?
Opiskelumateriaali
Learn-alustalla oleva materiaali. Muu mahdollinen materiaali ilmoitetaan kurssialustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: Verkossa suoritettava opintojakso, jossa verkon yli tapahtuvat, lukujärjestykseen merkityt luennot teamsin kautta toteutettuina.
Muutoin itsenäinen opiskelu ja tehtävien suoritus. Palauttavilla tehtävillä on määräajat ja tentti tehdään learn-alustalla.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovitaan opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovitaan opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämälähtöisiä tehtäviä ja esimerkkejä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opiskelijalla on opintojaksoon kuuluvan sähköisen tentin lisäksi mahdollisuus suorittaa uusintatentti kaksi kertaa. Tentit suoritetaan learn-alustalla.
Palautettavilla tehtävillä on learn-alustalla opintojakson alkaessa ilmoitettavat määräajat.
Verkon yli tapahtuva opetus toteutetaan lukujärjestyksen mukaan.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 h opiskelijan työtä. Työ koostuu verkon (teams) yli tapahtuvasta opetuksesta, itsenäisestä opiskelusta ja oppimistehtävistä learn-alustalla, tenttiin valmistautumisesta.
Lisätietoja opiskelijoille
Lisätietoja opintojaksosta antaa lehtori Heli Viinamäki
heli.viinamaki@xamk.fi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kokonaisarvosana muodostuu palautettavista tehtävistä ja tenteistä.