Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AE96-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2018 - 31.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Jarmo Kuosmanen
Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ryhmät
MRMI18SM
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
Opintojakso
MR00AE96
Toteutukselle MR00AE96-3004 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalaa käsitteenä, toimialana ja ammatteina. Osaat kuvata alalla vaadittavaa ammatillista osaamista. Osaat hahmottaa alan luonteen elämyksellisten asiakaskokemusten tuottajana. Osaat käyttää alan tilastoja ja muita julkaisuja toimialan nykytilan ja tulevaisuuden kuvaajina. Osaat toimia tavoitteellisesti yksilönä ja ryhmän jäsenenä alan erilaisissa toimintaympäristöissä. osaat kehittää yrittäjämäistä otetta työntekoon ja edistää yrittäjyyttä omalla esimerkilläsi tunnet yritystoiminnan osa-alueet ja yrittäjyyden merkityksen yhteiskunnassa osaat verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa tunnistat oman toimialasi paikan venäläisessä yhteiskunnassa ja sen elinkeinorakenteessa;

Sisältö

Mitä matkailu- ja ravitsemisala tarkoittaa käsitteinä? Mitkä ammatti- ja toimialat liittyvät alaan? Mitä osaamista alalla ja sen erilaisissa toimintaympäristöissä tarvitaan. Mistä tilastoista ja julkaisuista voit saada alaa koskevaa tietoa?

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso kuuluu matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana moduuliin.
Moduulin kuuluvat opintojaksot: Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö, Asiakas palvelujen keskiössä ja Kestävyys, laatu ja turvallisuus.
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön opetus:
Lähiopetukseen osallistuminen ja opintojaksotehtävät 2 op.
Moduulitehtävä 3op.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson integroituna työpaikkaasi.
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2 op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista

Siirry alkuun