Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AE96-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.08.2019 - 30.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Marjut Kasper
Vastuuopettaja
Marjut Kasper
Ryhmät
MRMI19SP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Opintojakso
MR00AE96
Toteutukselle MR00AE96-3007 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalaa käsitteenä, toimialana ja ammatteina. Osaat kuvata alalla vaadittavaa ammatillista osaamista. Osaat hahmottaa alan luonteen elämyksellisten asiakaskokemusten tuottajana. Osaat käyttää alan tilastoja ja muita julkaisuja toimialan nykytilan ja tulevaisuuden kuvaajina. Osaat toimia tavoitteellisesti yksilönä ja ryhmän jäsenenä alan erilaisissa toimintaympäristöissä. osaat kehittää yrittäjämäistä otetta työntekoon ja edistää yrittäjyyttä omalla esimerkilläsi tunnet yritystoiminnan osa-alueet ja yrittäjyyden merkityksen yhteiskunnassa osaat verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa tunnistat oman toimialasi paikan venäläisessä yhteiskunnassa ja sen elinkeinorakenteessa;

Sisältö

Mitä matkailu- ja ravitsemisala tarkoittaa käsitteinä? Mitkä ammatti- ja toimialat liittyvät alaan? Mitä osaamista alalla ja sen erilaisissa toimintaympäristöissä tarvitaan. Mistä tilastoista ja julkaisuista voit saada alaa koskevaa tietoa?

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso kuuluu matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana moduuliin.
Moduulin kuuluvat opintojaksot: Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö, Asiakas palvelujen keskiössä ja Kestävyys, laatu ja turvallisuus.
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön teemat;
Matkailu- ja ravitsemisalan historia
Matkailun organisoituminen
Kuljetus-ja liikennepalvelut
Käyntikohteet
Matkanjärjestäjä toiminta
Ruoka ja ravitsemispalvelut
Matkailu- ja ravitsemisalan toimijat ja alan koulutus
Kaupan ala restonomin työkenttänä
Puhdistuspalveluala
Opintojaksoon kuuluu lähiopetusta, vierailijoiden luentoja/ vierailu, itsenäistä opiskelua ja 3 op:een moduulitehtävä.
Opintojaksoon kuuluvat oppimistehtävät ja tarkempi sisältö esitellään ensimmäisillä lähitunneilla.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson integroituna työpaikkaasi.
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2 op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista

Siirry alkuun