Siirry suoraan sisältöön

Ruoka ja ravitsemus osana hyvinvointia (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF19-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.12.2019 - 10.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2020 - 31.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Eliisa Kotro
Vastuuopettaja
Eliisa Kotro
Ryhmät
MRKT18SM
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
MRMI19KP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
MRMI18SM
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
Opintojakso
MR00AF19
Toteutukselle MR00AF19-3006 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen ihmisen hyvinvoinnille ja käyttää tietoa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa suomalaisten luonnontuotteiden terveysvaikutuksia ja mahdollisuuksia osana hyvinvointia edistäviä ruokamatkailupalveluita. Osaat arvioida asiakkaan ravinnonsaantia hyödyntäen tietotekniikkaa. Osaat ohjata eri ikäryhmiin kuuluvia ja kuntoliikkujia heille sopivan ruoan valinnassa ja hyvän syömisen peruskysymyksissä. Osaat suunnitella, tuottaa ja arvioida erilaisia ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä hyvinvointimatkailutuotteita ja –palveluita.

Sisältö

Miten ruoka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Miten voin arvioida ihmisen ravinnonsaantia? Miten motivoin ja ohjaan ihmistä hyvään syömiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnonkasveilla on ja miten voin hyödyntää tuotteita osana matkailutuotteita? Miten suunnittelen, tuotan ja arvioin hyvinvointia tukevia ruokamatkailutuotteita ja –palveluita?

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksotehtävien tekeminen 2 op. (Ravitsemuspassi 1op ja ruokapäiväkirja 1 op)
Ruokamatkailutuotteen suunnittelu 3 op.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ravitsemukseen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti d. toimia asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa e. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja ihmisen ravitsemuksesta

Siirry alkuun