Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF51-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2019 - 22.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
Tuula Kettunen
Vastuuopettaja
Tuula Kettunen
Ajoitusryhmät
Pienryhmä 1 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä 2 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
YTMI19SM
Ympäristöteknologia, monimuoto
Pienryhmät
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Opintojakso
YT00AF51
Toteutukselle YT00AF51-3005 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Sisältö

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?
Miten työskennellään aseptisesti ja millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?

Arviointi

b) Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
c) Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
e) Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
f) Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Opiskelumateriaali

Moodlessa oleva materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Alan yrityksessä tai organisaatiossa (esim. mikrobiologian laboratoriossa) työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Kaksi uusintatenttimahdollisuutta joulukuussa 2019 yhteisissä uusintatenttitilaisuuksissa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

b) Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
c) Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
e) Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
f) Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Siirry alkuun