Siirry suoraan sisältöön

Kiertotalouden ideointiprojektiLaajuus (5 op)

Tunnus: VV00EE22

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Tunnet kiertotalouden keskeiset periaatteet ja käsitteet.
Osaat projektityöskentelyn keinoin ideoida uusia tuotteita kiertotalouden hengessä.
Osaat hahmottaa miten ”romusta” voidaan luoda uutta
Osaat käyttää eri menetelmiä ideoiden testaamiseen ja lopputuotoksen luomiseen.

Sisältö

Mitä on kiertotalous?
Miten voit luoda vanhasta uutta?
Miten työstää idea tuotteeksi?

Lisätiedot

Ideointiprojekti-opintojakson aikana on tavoitteena tutustua kiertotalouteen käsitteenä ja ideoida uusi tuote kiertotalouden näkökulma huomioiden.
Opintojaksolla opiskelijat ideoivat ryhmissä uuden tuotteen seuraavista materiaaleista: polkupyörä (mikä tahansa polkupyörän osa), sukset, sängynpohjarimat, runkopatjan jouset ja nahkasohvan verhoilumateriaalin pala (n. 50 x 50 cm). Materiaalien tarkemmat kuvaukset löytyvät opintojaksoalustalta. Nämä materiaalit ovat sellaisia, joita Mikkelin toimintakeskukselle tulee runsaasti, mutta joita ei ole toistaiseksi pystytty hyödyntämään riittävästi. Suunnitellussa tuotteessa saa hyödyntää myös uutta materiaalia, mutta tavoitteena on mahdollisimman korkea kierrätysaste. Toteuttamiskelpoiset ideat on tarkoitus mahdollisuuksien mukaan työstää uusiotuotteiksi.

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa, mutta opiskelijat voivat halutessaan tutustua materiaaleihin Mikkelin Toimintakeskus ry:n tiloissa. Niihin opiskelijaryhmiin, joiden suunnitelmat ovat toteuttamiskelpoisia, ollaan yhteydessä idean hyödyntämiseen liittyvien käytännön järjestelyjen osalta opintojakson jälkeen.