Siirry suoraan sisältöön

Ammattimainen ruokatuotantoLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: M51B106

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat valmistaa asiakkaille liikeidean mukaista ruokaa käyttäen ammattikeittiön valmistusmenetelmiä, koneita ja laitteita. Osaat työskennellä hygieenisesti, taloudellisesti ja huomioiden ergonomian ja ekologisuuden sekä osaat ottaa huomioon omavalvontasuunnitelman ja puhtaanapidon vaatimukset työskentelyssä. Osaat laatia ja vakioida reseptejä, hinnoitella ateriakokonaisuuksia ja käyttää ruokapalvelualan ohjelmistoja osana toimintaa. Osaat kehittää reseptiikka ammattikeittiön tarpeisiin.

Sisältö

Miten laaditaan, suurennetaan ja pienennetään ruokaohjeita käyttäen ammattikeittiöön tarkoitettuja ohjelmistoja? Miten valmistetaan ja kehitetään erilaisia ammattikeittiön ruokalajeja käyttäen ammattikeittiöön soveltuvia elintarvikkeita? Miten valmistetaan ruokalajeja käyttäen ammattikeittiölaitteistoa ja lähi- ja/tai luomuraaka-aineita? Miten käytetään tehokkaasti ja ekologisesti ammattikeittiön koneita ja laitteita? Miten keittiön puhtaanapito toteutetaan omavalvontasuunnitelman mukaisesti?

Edeltävä osaaminen

Ruokatuotannon perusteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia e. osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita f. osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Siirry alkuun