•   Basic health promotion and nutrition HY00EP38-3003 29.08.2022-11.11.2022  5 credits  (EHKT22KP) +-
    Learning outcomes of the course
    Health promotion
    You understand the basis and levels of health and welfare promotion.
    You recognize the protective and strengthening factors of individual and community health and global health threats and challenges.
    You can search and apply statistical information about the welfare of the population and draw conclusions about public health.
    You understand the possibilities of welfare technology in health promotion.
    You understand the consequence of health inequalities in the population and you can affect them.
    You understand the ethical principles of health promotion.

    Nutrition
    You know how to apply Finnish nutrition and treatment recommendations for different age and target groups in preventing and nursing national diseases.
    You know how to integrate nutritional care and guidance into comprehensive nursing in cooperation with a network of multisectoral experts.
    You can take into account sustainable development and ethics in nutritional care and guidance.
    You can assess the nutritional status of a customer/patient and refer the customer/patient in the risk of malnutrition to an expert.
    Prerequisites and co-requisites
    No prerequisites
    Course contents
    Health promotion
    What is the basis of welfare and health promotion?
    What are the levels of promotion and prevention of health?
    What kind of factors protect and strenghten health?
    How do you co-operate with the third sector in health and welfare promotion?
    What are current global challenges and threats in health promotion?
    How you can apply statistical information about the welfare of the population?
    What opportunities there are in welfare analytics, health tchnology and artificial intelligence in health promotion?
    What kind of consequences are in health inequality and how you can affect them?
    How can you take into account ethics in health promotion?

    Nutrition
    What are Finnish nutrition recommendations for different age groups?
    How you apply the contents of nutrition recommendations in dietary habits of the client?
    How you can take into account sustainable development and ethics in dietary habits of the client?
    How you apply nutrition care and preventive nutrition guidance on the basis of recommendations?

    Name of lecturer(s)

    Sari Engelhardt

    Mode of delivery

    Distance learning

    Recommended or required reading

    Yleisen terveyden edistämisen (3 op) sekä
    Ravitsemus ja ravitsemusohjauksen (2 op) materiaalit ovat Learnissa. (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Yleisen terveyden edistämisen osuus (3 op):
    - oppimistehtävien suorittaminen opintojakson aikana; myöhästyneitä tehtäviä ei oteta vastaan
    - numeerisesti arvioitavan tehtävän suorittaminen määräpäivään mennessä - tehtävän arviointikriteerit annetaan tehtävän yhteydessä

    Ravitsemus- ja ravitsemusohjauksen osuus (2 op):
    -oppimistehtävien suorittaminen määräaikaan mennessä, arviointi hyväksytty, täydennettävää, hylätty ja osassa numeerinen arviointi. Tehtävien arviointikriteerit annetaan tehtävän yhteydessä.
    - verkkotentti arvioidaan numeraalisesti 1-5 hyväksytyn suorituksen osalta ja kaksi uusintaverkkomahdollisuutta. Hyväksyttyyn suoritukseen 50 % oikein. (not translated)

    Language of instruction

    Tuition in Finnish

    Timing

    29.08.2022 - 11.11.2022

    Enrollment date

    06.04.2022 - 22.04.2022

    5 credits

    Group(s)
    • EHKT22KP
    Seats

    20 - 50

    Unit, in charge

    Terveysalan ja ensihoidon koulutusyksikkö (not translated)

    Teacher(s)

    Sari Engelhardt, Johanna Koskenniemi

    Further information for students

    Opintojakson aloitukseen liittyvän informaation opintojaksolle ilmoittautuneet opiskelijat saavat sähköpostilla ennen opintojakson alkamista. (not translated)

    Programme(s)

    Degree Programme in Emergency Care

    Unit location

    Kotka Campus

    Virtual proportion

    5 credits

    Evaluation scale

    1-5

    Planned learning activities and teaching methods

    Työviikkopohjainen oppimisväylä:
    Ei ole käytössä tässä toteutuksessa.

    Opintoja nopeuttava oppimisväylä:

    Yleisen terveyden edistämisen (3 op) osuuden opintosisällöt opiskellaan itsenäisesti Learnin materiaalien ja tehtävien avulla verkossa.
    Ravitsemus ja ravitsemusohjauksen (2 op) osuuden opintosisällöt opiskellaan itsenäisesti Learnin materiaalinen avulla. Suoritustapoihin kuuluu verkkotentti ja tehtäviä.

    Voit hakea osaamisen tunnistamista ja tunnustamista opintojakson vastaavilla korkeakouluopinnoilla joko kokonaan tai osittain. Osittaisessa osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa suoritat ne osa-alueet, joita ei ole hyväksytty. Suorituksista sovitaan opintojakson vastuuopettajan kanssa.

    Työhön integroitu oppimisväylä:
    Ei ole käytössä tässä toteutuksessa. (not translated)

    Students use of time and load

    Opiskelijan on mahdollista suunnitella työskentelynsä niin, että kuormitus (5 x 27 = 135h opiskelijan työtä) jakautuu tasaisesti. (not translated)

    Work placement(s)

    Ei sisälly. (not translated)

    Exam schedule

    Yleisen terveyden edistämisen osuuden numeerisesti arvioitava tehtävä palautetaan annetun määräajan puitteissa.
    Ravitsemus ja ravitsemusohjaus -osuudessa on verkkotentti ja tehtäviä opintojakson aikana. (not translated)