Siirry suoraan sisältöön

Liikkujan ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: AV00CV79-3005

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

14.01.2020 - 31.12.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 80

Koulutus

  • Fysioterapeuttikoulutus

Opettaja

  • Suvi Lamberg

Vastuuopettaja

Suvi Lamberg

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien ravitsemustietoutta, oppia soveltamaan saavutettua tietoa urheilijoiden ja kuntoilijoiden ohjauksessa ja neuvonnassa.

Sisältö

Koulutusteemat:
- Ravitsemustieto
- Energiantarve ja – kulutus liikunnan aikana (Energia- aineenvaihdunta)
- Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen
- kestävyysharjoittelun tukena
- voimaharjoittelun tukena
- painonhallinnassa

Opiskelumateriaali

Ilander O., Laaksonen M., Lindblad P., Mursu J. 2014 (tai vanhempi). Liikuntaravitsemus. VK- kustannus Oy.
Rinta M. 2015. Syö, liiku ja kehity. Liikkujan ravitsemus käytännössä. Fitra.
Muu opettajan osoittama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei sisällä varsinaista käytännön harjoittelua. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla on kaksi tenttiä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit arvioidaan hyväksytty- hylätty.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei kv- yhteystyötä.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä 135 tuntia, koostuen kahdesta verkkotentistä, itsenäisesti tehtävistä verkkotehtävistä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien referoinnista.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

Ravitsemustieto (1 op)

Energiantarve ja –saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)

Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen (2 op)
kestävyysharjoittelun tukena
voimaharjoittelun tukena
painonhallinnassa/ kiinteytyksessä

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
- arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti.
- työskennellä ryhmän jäsenenä asiantuntijatehtävissä, työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
- arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
- valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
- edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa.
- soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.