Siirry suoraan sisältöön

Ruoka ja ravitsemus osana hyvinvointia (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF19-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.12.2020 - 14.01.2021

Ajoitus

11.01.2021 - 31.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Eliisa Kotro

Ryhmät

  • MRMI19KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRKT19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen ihmisen hyvinvoinnille ja käyttää tietoa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa suomalaisten luonnontuotteiden terveysvaikutuksia ja mahdollisuuksia osana hyvinvointia edistäviä ruokamatkailupalveluita. Osaat arvioida asiakkaan ravinnonsaantia hyödyntäen tietotekniikkaa. Osaat ohjata eri ikäryhmiin kuuluvia ja kuntoliikkujia heille sopivan ruoan valinnassa ja hyvän syömisen peruskysymyksissä. Osaat suunnitella, tuottaa ja arvioida erilaisia ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä hyvinvointimatkailutuotteita ja –palveluita.

Sisältö

Miten ruoka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Miten voin arvioida ihmisen ravinnonsaantia? Miten motivoin ja ohjaan ihmistä hyvään syömiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnonkasveilla on ja miten voin hyödyntää tuotteita osana matkailutuotteita? Miten suunnittelen, tuotan ja arvioin hyvinvointia tukevia ruokamatkailutuotteita ja –palveluita?

Opiskelumateriaali

Opettajan kokoama materiaali ja linkit Learnissa.
Tenttikirja: Voutilainen E., Fogelholm M. ja Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito.

Yksilölliset oppimisväylät

Luennot ja keskustelut AC:llä.
Oppimateriaali ja tehtävien palautus opintojakson Learn-alustalla.
Ruokapäiväkirjaraportti 1 op
Suunnittelutehtävä 2 op
Kirjatentti verkkotenttinä Learnissa 2 op

Tentit ja muut määräajat

Ruokapäiväkirjan raportin palautus 25.2.
Kirjatentti 26.-27.3.
Suunnittelutehtävän palautus 27.4. ja kommentoinnit 10.5. mennessä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ravitsemukseen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti d. toimia asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa e. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjallisten tehtävien arviointi Xamkin yleisen arviointikehikon ja opintojaksolle täsmennetyn arviointikehikon pohjalta.
Tentti saavutetun pistemäärän perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja ihmisen ravitsemuksesta