Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00CV62-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2020 - 04.09.2020

Ajoitus

21.08.2020 - 30.11.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 30

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Riitta Tuikkanen

Vastuuopettaja

Riitta Tuikkanen

Ryhmät

  • MRMI20SY
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi

Tavoitteet

Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Osaat käyttää keskeisiä toimintatympäristön analyysimenetelmiä.
Osaat kuvata erilaisten toimintaympäristön analyysimenetelmien edut ja rajoitteet
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö-informaatiota kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa

Sisältö

Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Kuinka analysoit ja tulkitset saatuja aineistoja?
Kuinka valitset analyysimentelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena. Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnalle. Sitten perehdytään erilaisiin marata-alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin ja tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin. Lopuksi suunnataan ajattelua toimintaympäristöanalyysista kehittämiseen.

Opintojaksoon ei liity ennakkotehtävää. Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Opintojakson kuuluu tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen syventäminen tehtävien avulla. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua monialaiseen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän. Lisäksi opintojakson aikana suunnitellaan, toteutetaan ja raportoidaan matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöanalyysitehtävä. Opintojakso arvioidaan arvosanoilla 1-5. Opiskelija voi osallistua lähiopetukseen AC:n välityksellä virtuaalisesti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetus 20 h, kirjallisuuteen perehtyminen 40 h, oppimistehtävät 70 h.

Lisätietoja opiskelijoille

Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Vapaaehtoisena oppimistehtävänä osallistuminen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä, jotka arvioidaan asteikolla 1-5