Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00CV62-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2020 - 04.09.2020
Ajoitus
21.08.2020 - 30.11.2020
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Riitta Tuikkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
-
MRMI20SYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Osaat käyttää keskeisiä toimintatympäristön analyysimenetelmiä.
Osaat kuvata erilaisten toimintaympäristön analyysimenetelmien edut ja rajoitteet
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö-informaatiota kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Kuinka analysoit ja tulkitset saatuja aineistoja?
Kuinka valitset analyysimentelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena. Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnalle. Sitten perehdytään erilaisiin marata-alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin ja tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin. Lopuksi suunnataan ajattelua toimintaympäristöanalyysista kehittämiseen.
Opintojaksoon ei liity ennakkotehtävää. Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Opintojakson kuuluu tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen syventäminen tehtävien avulla. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua monialaiseen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän. Lisäksi opintojakson aikana suunnitellaan, toteutetaan ja raportoidaan matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöanalyysitehtävä. Opintojakso arvioidaan arvosanoilla 1-5. Opiskelija voi osallistua lähiopetukseen AC:n välityksellä virtuaalisesti.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.
Opiskelijan työmäärä
Lähiopetus 20 h, kirjallisuuteen perehtyminen 40 h, oppimistehtävät 70 h.
Lisätietoja opiskelijoille
Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Vapaaehtoisena oppimistehtävänä osallistuminen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä, jotka arvioidaan asteikolla 1-5