Skip to main content

Hospitality business environment analysis (5 cr)

Code: MR00CV62-3004

General information


Enrollment
15.08.2020 - 04.09.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
21.08.2020 - 30.11.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
2 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Riitta Tuikkanen
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
MRMI20SY
Tourism and Service Business, master studies
Course
MR00CV62
No reservations found for realization MR00CV62-3004!

Objective

You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services.
You can use key business environment analysis methods.
You are able to describe the benefits and limitations of different operational environment analysis methods.
You are able to utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations.

Content

How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services?
How do you analyse and make conclusions of the information collected?
How do you choose the analysis methods and justify your choices?
How do you utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations?

Evaluation

Students can
a) evaluate and make critical use of multidisciplinary data about the business environment of hospitality services by producing new points of view.
d) be responsible for operations and develop them independently.
f) work independently in the expert duties of their professional field or as entrepreneurs.

Course material

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena. Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnalle. Sitten perehdytään erilaisiin marata-alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin ja tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin. Lopuksi suunnataan ajattelua toimintaympäristöanalyysista kehittämiseen.

Opintojaksoon ei liity ennakkotehtävää. Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Opintojakson kuuluu tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen syventäminen tehtävien avulla. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua monialaiseen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän. Lisäksi opintojakson aikana suunnitellaan, toteutetaan ja raportoidaan matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöanalyysitehtävä. Opintojakso arvioidaan arvosanoilla 1-5. Opiskelija voi osallistua lähiopetukseen AC:n välityksellä virtuaalisesti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.

Student workload

Lähiopetus 20 h, kirjallisuuteen perehtyminen 40 h, oppimistehtävät 70 h.

Further information

Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Vapaaehtoisena oppimistehtävänä osallistuminen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä, jotka arvioidaan asteikolla 1-5

Go back to top of page