Siirry suoraan sisältöön

Ruoan ja juoman yhdistäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU46-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.12.2020 - 14.01.2021

Ajoitus

01.01.2021 - 31.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

12 - 40

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Laura Pulkkinen

Vastuuopettaja

Eeva Koljonen

Ryhmät

  • MRMI20SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Tunnet alkoholijuomaryhmät ja niiden aistittavin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät ja käyttöyhteyden.
Osaat arvioida aistinvaraisesti juomia ja ruokaa ja valita eri tilanteisiin ja erilaisille asiakasryhmille sopivia yhdistelmiä.
Tunnet alkoholijuominen hankinnan ja ruoka- ja juomalistojen laadinnan periaatteet.
Osaat soveltaa alkoholin anniskelun ja omavalvonnan keskeisiä periaatteita lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Sisältö

Miten alkoholijuomat ryhmitellään?
Mitkä ovat eri alkoholijuomaryhmien keskeiset makutekijät, mistä ja miten ne muodostuvat?
Miten alkoholijuomia arvioidaan aistinvaraisesti?
Mitkä keskeiset makutekijät ruuassa ja juomassa muodostavat harmonisia yhdistelmiä?
Miten laaditaan erilaisia ruoka- ja juomalistoja?
Miten alkoholia anniskellaan lainsäädännön edellyttämällä tavalla ja miten alkoholin omavalvonta yrityksessä järjestetään?

Opiskelumateriaali

Learnissa ja ilmoitettaan opintojakson alkaessa.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen toteutus: Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen. Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisesti lähiopetukseen osallistuminen, tuntitehtävien, case tehtävien ja verkkotestien tekeminen aikataulun mukaisesti hyväksytysti. Opintojen aikana tutustutaan alkoholijuomatuoteryhmiin ( viinit, oluet ja väkevät juomat) , opiskellaan aistinvaraisesti juomien ja ruokien yhdistämistä ja valintaa eri tilanteisiin. Lisäksi opiskellaan juomavalikoiman suunnittelua eri liikeideoin toimiviin yrityksiin ja tilanteisiin anniskelun omavalvontaa noudattaen. Case tehtävä voi olla tasting-tilaisuuden suunnittelu ja toteutus, tapahtuman, tilaisuuden tai ravintolan juomavalikoiman suunnittelu tai menun ja juomien yhdistämiseen liittyvä tehtävä.

Opintoja nopeuttava ja/tai työhön integroitu oppimisväylä.
Voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Tentit ja muut määräajat

Verkkotestejä, aikataulu ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Opiskelijan työmäärä

Viinit ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima ja anniskelun omavalvonta 1 op
Case tehtävä 1op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Itsearviointi, vertaispalaute, verkkotestit ja tehtävien arviointi ja opettajan palute.

Viinit ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima ja anniskelun omavalvonta 1 op
Case tehtävä 1op