Siirry suoraan sisältöön

Ympäristövastuullisuus organisaatiossa (YAMK) (5 op)

Toteutuksen tunnus: BY00DN17-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2020 - 04.09.2020

Ajoitus

01.09.2020 - 16.12.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 45

Opettaja

  • Liisa Routaharju

Vastuuopettaja

Liisa Routaharju

Ryhmät

  • Master_eKampus
    Master-opinnot, eKampus

Tavoitteet

Osaat organisaatioiden ympäristövastuuseen liittyvät teemat sekä niiden taustalla vaikuttavat asiat: toiminnan ympäristövaikutusten tunnistamisen ja niiden huomioimisen, kustannussääs-töjen saavuttamisen, markkinoinnin mahdollisuuksien tunnistamisen, ympäristöinvestoinnit, ympäristöjärjestelmien keskeiset sisällöt, ja ympäristötietouden lisääntymisen organisaatios-sa ja sen sidosryhmien kesken.

Osaat ja tiedä mitä toiminnan kestävyys ja ympäristövastuullisuus osana organisaation joh-tamista ja toimintaa. Tapausesimerkkinä tarkastellaan ilmastomuutosta ja tutustutaan konk-reettisiin työkaluihin, joilla ilmastonmuutosta hillitään ja sen vaikutuksiin sopeudutaan omassa toiminnassa. Opinnot toteutetaan virtuaalisesti tekemällä erityyppisiä harjoitustehtäviä ja hankitaan eväitä oman organisaation toimintatapojen kehittämiselle.

Sisältö

Mitä kestävällä kehityksellä tarkoitetaan?
Miten tunnistat ja huomioit toiminnan ympäristövaikutukset?
Miten ilmastonmuutos voidaan huomioida oman organisaation toiminnassa?

Opiskelumateriaali

Saatavilla opintojakson LEARN alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osaat organisaatioiden ympäristövastuuseen liittyvät teemat sekä niiden taustalla vaikuttavat asiat: toiminnan ympäristövaikutusten tunnistamisen ja niiden huomioimisen, kustannussäästöjen saavuttamisen, markkinoinnin mahdollisuuksien tunnistamisen, ympäristöinvestoinnit, ympäristöjärjestelmien keskeiset sisällöt, ja ympäristötietouden lisääntymisen organisaatiossa ja sen sidosryhmien kesken.
Osaat ja tiedät mitä toiminnan kestävyys ja ympäristövastuullisuus osana organisaation johtamista ja toimintaa. Tapausesimerkkinä tarkastellaan ilmastomuutosta ja tutustutaan konkreettisiin työkaluihin, joilla ilmastonmuutosta hillitään ja sen vaikutuksiin sopeudutaan omassa toiminnassa.
Opinnot toteutetaan virtuaalisesti tekemällä erityyppisiä harjoitustehtäviä ja hankitaan eväitä opiskelijan valitseman esimerkkiorganisaation toimintatapojen kehittämiselle.

TKI ja työelämäyhteistyö

-

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla edetään yksilöllisen aikataulun mukaisesti tehtäviä suorittaen. Käytössä on ehdollinen eteneminen eli yksi osio on suoritettava kokonaan valmiiksi ennen seuraavaan siirtymistä. Tehtäviä arvioidaan maanantaisin 7.9.-14.12.2020 ( paitsi 19.10.2020)

Opiskelijan työmäärä

Noin 135 tuntia itsenäisesti aikataulutettua työskentelyä.

Toteutuksen osien kuvaus

Johdanto
Osio 1: Mitä on ympäristövastuullisuus?
Osio 2: Ympäristövastuullinen organisaatio
Osio 3: Ilmastovastuullinen organisaatio
Osia 4: Vastuullisuutta ja sen viestintää
Osio 5: Jatkuvasti kehittyvä vastuullisuus
Loppupäätelmät

Lisätietoja opiskelijoille

Opinnot toteutetaan virtuaalisesti tekemällä erityyppisiä harjoitustehtäviä ja hankitaan eväitä opiskelijan valitseman esimerkkiorganisaation toimintatapojen kehittämiselle. Esimerkkiorganisaatio voi olla työpaikka, oppilaitos, harrasteorganisaatio tai muu sopiva organisaatio.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi itsenäisesti suoritettavien tehtävien perusteella määrättyinä arviointipäiviän maanantaisin 7.9.-14.12.2020 ( paitsi 19.10.2020)