Siirry suoraan sisältöön

Palveluprosessit ja niiden johtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: BY2530039-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2020 - 04.09.2020

Ajoitus

01.08.2020 - 31.12.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Opettaja

  • Anu Rantanen

Vastuuopettaja

Anu Rantanen

Ryhmät

  • Master_eKampus
    Master-opinnot, eKampus

Tavoitteet

Tunnistat erilaisia palveluihin liittyviä prosesseja sekä niihin liittyviä kehittämistarpeita ja –mahdollisuuksia Osaat käyttää kokonaisarkkitehtuuriperiaatetta toiminnan ja tiedonhallinnan kehittämisen viitekehyksenä Osaat mallintaa toimintaa ja tiedonkulkua ja hyödyntää mallinnusta kehittämisen apuna Osaat suunnitella, toteuttaa, johtaa ja arvioida palveluprosessien ja tiedonkulun kehittämistyön

Sisältö

Mitä ovat palvelukokonaisuudet? Mikä on palveluarkkitehtuuri ja miten sitä voi hyödyntää toiminnan ja tiedonhallinnan kehittämisessä? Millaisia menetelmiä voidaan käyttää toiminnan ja tiedonhallinnan mallintamisessa ja kehittämisessä? Miten digitaalisuus muuttaa organisaation toimintaa? Miten tietojohtaminen tukee organisaation tavoitteita? Kuinka digitaalinen tiedonhallinta lisää organisaation tuottavuutta?

Aika ja paikka

Opintojaksolla työstetään palveluprosesseja. Prosessien työstäminen lähtee liikkeelle palveluprosessin nykytilan kuvaamisesta ja etenee kehittämien ja teknologian hyödyntämisen kautta kohti luotua tavoiteltilaa. Jokaiselle palveluprosessille laaditaan myös mittaristo johtamisen ja seurannan välineeksi. Lähipäivät sisältävät teoriaa ja omien tuotosten kautta aiheen työstämistä eteenpäin.
Opintojakso on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa. Opintojaksoon liittyvä materiaali löytyy moodlesta. Voit itse valita palveluprosessin jota kehität ja edetä tehtävänannon mukaan itsenäisesti.

Opiskelumateriaali

Materiaali omavalintaista ja omaan työstettävään prosessiin sidottua. Learnissa tukimateriaalia ja linkkejä.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojaksolla ei ole ennakkotehtävää. Voit sitoa opintojakson suorittamisen kokonaan omaan työhösi. Tämä edellyttää, että työssäsi on mahdollisuus kuvata jonkinlainen palveluprosessi, jota tämän opintojakson kautta lähdetään kehittämään ja laaditaan valitulle prosessille seurannan välineeksi mittaristo.

Opintojaksolla työstetään olemassa olevia palveluprosesseja. Prosessien työstäminen lähtee liikkeelle palveluprosessin nykytilan kuvaamisesta ja etenee kehittämien ja teknologian hyödyntämisen kautta kohti luotua tavoiteltilaa. Jokaiselle palveluprosessille laaditaan myös mittaristo johtamisen ja seurannan välineeksi.

Opintojakso suoritetaan kokonaan verkossa. Materiaalina käytetään omaan kuvattavaan prosessiin liittyvää omavalintaista materiaalia, sekä Learn alustan oheismateriaalia. Voit itse valita palveluprosessin jota kehität ja edetä tehtävänannon mukaan itsenäisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Voit sitoa opintojakson suorittamisen kokonaan omaan työhösi. Tämä edellyttää, että työssäsi on mahdollisuus kuvata jonkinlainen palveluprosessi, jota tämän opntojakson kautta lähdetään kehittämään ja laaditaan valitulle prosessille seurannan välineeksi mittaristo. Opintojaksoon liittyvä materiaali löytyy moodlesta ja opintojakso on mahdollisuus suorittaa täysin itsenäisesti.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä n. 135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi YAMK arviointikehikon mukaisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista