Production and management of conference services (5 cr)
Code: MR00AF26-3002
General information
- Enrollment
-
16.12.2019 - 10.01.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2020 - 31.05.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Kotka Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Sirpa Sahinjoki
- Teacher in charge
- Sirpa Sahinjoki
- Groups
-
MRKT17SMTourism and service business, part-time studies
- Course
- MR00AF26
Objective
You can use professional terminology related to various conference and event services. You can organize meetings and you can draw up plans and budgets for meeting services. You are able to search for necessary information and partners as well as utilize networks. You can use the information and technology needed in meetings and event services. You can work as a team member in service teams.
Content
What are the main professional concepts in conference and event services? What are the key principles of organizing different kinds of meetings? How do you organize a meeting, plan services and a budget for a meeting? Where can you find necessary knowledge, partners and networks? How do you operate with the technology used in conferences and event services? How do you work as a member of a team?
Course material
Opettajan Moodle materiaali
Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät mahdollisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintojaksoon sisältyy lähiopetusta tai AC-luentoja n. 10 h. Lisäksi opintojaksoon sisältyy käytännön tapahtuman/kokouksen suunnittelua ja toteutusta. Tapahtumissa ja pienryhmissä työskentelyä on yhteensä noin 3 opintopisteen verran.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on aktiivinen osallistuminen lähitunneille ja tapahtumien toteutukseen. Tapahtumat selviävät opintojakson alkuun mennessä.
Opintojakson sisältö:
Kokous-ja kongressiterminologiaa
Suomi kokousten, kongressien ja tapahtumien järjestäjämaana.
Erilaiset kokous- ja kongressi- ja tapahtumatilat sekä tekniikkaan.
Kokousten ja tapahtumien budjetointi
Luennoilla opitaan keskeiset periaatteet kokous, kongressipalveluista.
Kokousemäntinä/ -isäntinä opitaan käytännön työtehtävät ja tutustutaan kokousten ja tapahtumien järjestämiseen liittyviin tilakysymyksiin, tekniikkaan, viestintään, markkinointiin, budjetointiin yms
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Vaihtoehtoisesta suoritustavasta on sanottu seuraavaa:
•Laajempi kirjallisuustentti (180min , jolloin arvosana pohjautuu ainoastaan tenttitulokseen)
•Tentti tehdään Moodle tenttinä.
•tenttipäivät ilmoitetaan opintojakson alussa.
Tentissä on 20 kysymystä, jotka pohjautuvat seuraavaan kirjaan ja Kokous-ja tapahtumapalveluiden Moodle-aineistoon.
Tenttiaineisto:
tenttikirja
Rautiainen, M & Siiskonen, M 2013, Kokous-ja kongressipalvelut
Lisäksi Kokous-tapahtumapalvelut opintojakson Moodlessa oleva materiaali
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.
Timing of exams and assignments
Uusintatentin aika sovitaan aina opettajan kanssa.
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, good (3)
Students can: a) use professional terminology systematically. b) look for information in the key information sources of the field. c) identify interrelated tasks. d) cooperate with customers, users and target groups. e) use the key models, methods, software and techniques of the professional field. f) work as a goal-oriented team member.
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Opiskelija ymmärtää jonkin verran käsitteistöä
Opiskelijalla on jonkinlainen käsitys kokouspalveluiden tuottamisesta ja johtamisesta ja toiminnasta.
Opiskelija tietää peruskäsitteet ja kohderyhmät, mutta soveltaa niitä puutteellisesti
Assessment criteria, good (3-4)
Opiskelija käyttää johdonmukaisesti kokouspalveluiden tuottamiseen ja johtamiseen liittyviä ammattikäsitteitä
Opiskelija ymmärtää kokous- ja kongressialan nykytilasta, kehityksestä, tulevaisuudennäkymistä ja osaa yhdistää ne kokous ja kongressialan kokonaistoimintaan.
Opiskelija ymmärtää kokous-ja kongressialan kannattavana liiketoimintana.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa soveltaa eri ympäristöissä kokous- ja kongressialan tuottamisen ja johtamisen ammattikäsitteitä.
Opiskelijalle on muodostunut kokonaiskäsitys kannattavasta kokous- ja kongressialan liiketoiminnasta sekä sen kehittämisestä.
Opiskelija osaa soveltaa sujuvasti alan keskeisiä malleja ja menetelmiä.
Qualifications
No prerequisites