Skip to main content

Hospitality business working life skills (5 cr)

Code: MR00DU38-3001

General information


Enrollment
15.08.2020 - 04.09.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
31.08.2020 - 25.10.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuula Höglund
Eliisa Kotro
Eeva Koljonen
Tiina Tuovinen
Sirpa Sahinjoki
Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Tiina Tuovinen
Groups
MRKT20SV
Tourism and service business, online studies
MRMI20SV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MR00DU38
No reservations found for realization MR00DU38-3001!

Objective

You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.

Content

What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?

Course material

Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (8/2018).
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.

Study forms and methods

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

Timing of exams and assignments

Ilmoitetaan opintojakson Learn-alustalla.

Further information

Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi 1 op (erillinen todistus).
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Anniskeluosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)

Go back to top of page