Skip to main content

Food and wellbeing (5 cr)

Code: MR00DU46-3001

General information


Enrollment
14.12.2020 - 14.01.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2021 - 31.05.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
12 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Course
MR00DU46
No reservations found for realization MR00DU46-3001!

Objective

You know the groups of alcoholic beverages and the factors that affect their sensory qualities and the context of use.
You are able to evaluate alcoholic beverages and food with sensitive evaluation methods and choose the appropriate combinations for different meals, situations and customer groups.
You understand the principles of purchasing alcoholic beverages and drawing up drink lists.
You become familiar with the key principles of serving alcohol and in-house control as required by law.

Content

How are alcoholic beverages grouped?
What are the main flavors of different alcoholic beverage groups? What and how do they consist of?
How do you evaluate alcoholic beverages?
What are the key flavoring factors in food and beverages and how to make harmonious combinations?
How to make different menus and drink lists?
How do you serve alcohol beverages as required by the law and how is in-house control organized in companies?

Course material

Learnissa ja ilmoitettaan opintojakson alkaessa.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen toteutus: Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen. Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisesti lähiopetukseen osallistuminen, tuntitehtävien, case tehtävien ja verkkotestien tekeminen aikataulun mukaisesti hyväksytysti. Opintojen aikana tutustutaan alkoholijuomatuoteryhmiin ( viinit, oluet ja väkevät juomat) , opiskellaan aistinvaraisesti juomien ja ruokien yhdistämistä ja valintaa eri tilanteisiin. Lisäksi opiskellaan juomavalikoiman suunnittelua eri liikeideoin toimiviin yrityksiin ja tilanteisiin anniskelun omavalvontaa noudattaen. Case tehtävä voi olla tasting-tilaisuuden suunnittelu ja toteutus, tapahtuman, tilaisuuden tai ravintolan juomavalikoiman suunnittelu tai menun ja juomien yhdistämiseen liittyvä tehtävä.

Opintoja nopeuttava ja/tai työhön integroitu oppimisväylä.
Voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Timing of exams and assignments

Verkkotestejä, aikataulu ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Student workload

Viinit ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima ja anniskelun omavalvonta 1 op
Case tehtävä 1op

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Itsearviointi, vertaispalaute, verkkotestit ja tehtävien arviointi ja opettajan palute.

Viinit ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima ja anniskelun omavalvonta 1 op
Case tehtävä 1op

Go back to top of page