Food and wellbeing (5 cr)
Code: MR00DU46-3002
General information
- Enrollment
-
15.08.2020 - 04.09.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
26.10.2020 - 20.12.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 34
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Laura Pulkkinen
- Teacher in charge
- Laura Pulkkinen
- Groups
-
AVMIMR20KPOVAvoin AMK, Mikkeli, matkailua ja ravitsemisala
- Course
- MR00DU46
Objective
You know the groups of alcoholic beverages and the factors that affect their sensory qualities and the context of use.
You are able to evaluate alcoholic beverages and food with sensitive evaluation methods and choose the appropriate combinations for different meals, situations and customer groups.
You understand the principles of purchasing alcoholic beverages and drawing up drink lists.
You become familiar with the key principles of serving alcohol and in-house control as required by law.
Content
How are alcoholic beverages grouped?
What are the main flavors of different alcoholic beverage groups? What and how do they consist of?
How do you evaluate alcoholic beverages?
What are the key flavoring factors in food and beverages and how to make harmonious combinations?
How to make different menus and drink lists?
How do you serve alcohol beverages as required by the law and how is in-house control organized in companies?
Course material
Learnissa ja ilmoitettaan opintojakson alkaessa.
Study forms and methods
Verkkototeutus. Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien ja verkkotestien tekeminen aikataulun mukaisesti hyväksytysti. Opintojaksolla on live AC- tapaamisia, jotka myös nauhoitetaan, lisäksi nauhoitettuja luentoja, verkkotestejä ja tehtäviä. Opintojen aikana tutustutaan alkoholijuomatuoteryhmiin ( viinit, oluet ja väkevät juomat) ja opiskellaan ruokien ja juomien yhdistämistä ja valintaa eri tilanteisiin. Lisäksi opiskellaan juomavalikoiman suunnittelua eri tilanteisiin ja anniskelun omavalvonnan toteuttamista. Tehtäviä voi integroida työhön.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: ja työhön integroitu oppimisväylä.
Voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
Timing of exams and assignments
Verkkotestejä, aikataulu ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Student workload
Viinit ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima ja anniskelun omavalvonta 1 op
Case tehtävä 1op
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Itsearviointi, vertaispalaute, verkkotestit ja tehtävien arviointi.
Viinit ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima ja anniskelun omavalvonta 1 op
Case tehtävä 1op