Food and wellbeing (5 cr)
Code: MR00DU45-3002
General information
- Enrollment
-
15.08.2020 - 04.09.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
26.10.2020 - 20.12.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Johanna Rapo
- Teacher in charge
- Johanna Rapo
- Groups
-
AVMIMR20KPOVAvoin AMK, Mikkeli, matkailua ja ravitsemisala
- Course
- MR00DU45
Objective
You understand the importance of food and nutrition to the customers' wellbeing.
You know the Finnish dietary recommendations and are familiar with the most common special diets and know how use them in meal and menu planning and in customer service situations.
You can evaluate the healthiness of meals and menus by using recommendations and existing criteria and models.
You understand the conversation concerning eating and can participate in it professionally.
You are familiar with the possibilities of healthy Finnish food in wellbeing tourism.
Content
What kind of food choices promote health and wellbeing ?
What kind of limitations do diseases, beliefs and food trends cause for food choices and how are different diets composed ?
How to evaluate the nutritional quality of meals and menus?
What opportunities does Finnish food provide for food and wellbeing tourism?
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen opetukseen ja opintojaksotehtävien tekeminen 3 op.
(Aktiivinen osallistuminen opetukseen, ravitsemuspassi 1op ja ruokapäiväkirja 2 op)
Ruokapalveluja sisältävän hyvinvointimatkailutuotteen arviointi ja kehittäminen 2 op.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen ruokapalveluja sisältävän hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Osaat
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa.
käyttää keskeisiä oman alan malleja ja ohjelmistoja.
perustella toimintaasi oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.