Skip to main content

Accommodation services (5 cr)

Code: MR00AF01-3008

General information


Enrollment
16.12.2019 - 10.01.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2020 - 31.05.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Course
MR00AF01
No reservations found for realization MR00AF01-3008!

Objective

You can use professional terminology related to accommodation services. You can describe the basic functions and processes (booking, reception and housekeeping services, etc.) and how they are related to each other. You are able to carry out the basic tasks of housekeeping and reception.

Content

What are the key professional concepts in accommodation services? What kind of operations and processes are included in accommodation services? How do you work in reception and housekeeping services? How do you operate with hotel software? 

Course material

Opettajan Moodlessa laatima aineisto sekä
Rautiainen M, Siiskonen M, 2015. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Oppimisväylät
Restonomikoulutuksessa voit hyödyntää erilaisia mahdollisuuksia opintojen suunnittelussa. Voit valita erilaisia oppimisväyliä oman elämäntilanteesi mukaan ja opiskella ajasta ja paikasta riippumattomissa opiskeluympäristöissä tai osallistua lähiopetukseen työviikkopohjaisesti.
Työviikkopohjaisessa oppimisväylässä osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa.
Opintojaksoon sisältyy lähiopetusta 34 h , opintokäyntejä ja mahdollisia vierailuita majoitusliikkeisiin ja itsenäistä tai pienryhmässä työskentelyä 85 tuntia.
Opintojakson teemat ovat:
orientaatio + majoitusliikkeiden organisoituminen ja eri osastot
hotellien ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito (vierailija)
Huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
jakelutiet
Hotellin turvallisuus
Hotellihuoneen hinnoittelu ja revenue management
Hotellintunnusluvut
Opintojakson suoritusvaatimuksena on aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja opintomatkoille. Opintojaksolla on myös vieraileva luennoitsija. Oppimistehtävät on kytketty opintojakson teorialuentoihin, ajankohtaisiin aiheisiin, vierailuihin ja opintokäynteihin.
Opintojaksosta on tentti opintojakson loppupuolella.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintoja nopeuttavalla väylällä voit joko valita itsenäisiä suoritustapoja (esim. verkkototeutuksia) tai mahdollisesti valita opintoja jonkin toisen koulutuksesi ryhmän työjärjestyksestä. Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna huomattavasti enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti tenttimällä Xamkin yleisenä tenttipäivänä moodlessa olevan teoria-aineiston sekä teoksen Rautiainen M, Siiskonen M, 2015. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi
sekä palauttamalla itsenäisesti tehdyt tunnuslukutehtävät sovittuun päivämäärään mennessä opettajalle.

Student workload

135h

Evaluation scale

1-5

Assessment criteria, good (3)

Students can: a) use professional terminology systematically. b) look for information in the key information sources of the field. c) identify interrelated tasks. d )cooperate with customers, users and target groups. e )use the key models, methods, software and techniques of the professional field. f) work as a goal-oriented team member.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ymmärtää jonkin verran käsitteistöä
Opiskelijalla on jonkinlainen käsitys majoitusyrityksen palveluista ja toiminnasta.
Opiskelija tietää peruskäsitteet ja kohderyhmät, mutta soveltaa niitä puutteellisest

Assessment criteria, good (3-4)

Opiskelija käyttää johdonmukaisesti majoitustoimintaan liittyviä ammattikäsitteitä
Opiskelija ymmärtää kotimaisen majoitustoiminnan nykytilasta, kehityksestä, tulevaisuudennäkymistä ja osaa ydistää ne majoitusalan kokonaistoimintaan.
Opiskelija ymmärtää majoitusalan turvallisuuden merkityksen.
Opiskelija ymmärtää jonkin verran majoitusliikkeen hinnoittelusta ja tunnusluvuista

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa soveltaa eri ympäristöissä majoitusalan ammattikäsitteitä.
Opiskelijalle on muodostunut kokonaiskäsitys kannattavasta majoitusliiketoiminnasta sekä sen kehittämisestä.
Opiskelija osaa soveltaa sujuvasti alan keskeisiä malleja ja menetelmiä.

Qualifications

No prerequisites

Go back to top of page