Food services (5 cr)
Code: MR00AF02-3008
General information
- Enrollment
-
16.12.2019 - 10.01.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2020 - 31.07.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Objective
You show familiarity with food production and food service systems and know how to assess the suitability of the systems in different situations You show familiarity with planning café, bar and food services in different situations You are able to plan, produce, prepare and serve healthy food services for different customer groups. You know how to use the production control system of the hospitality field when planning different services. You are able to price food services and to assess the need of staff in different situations.
Content
What kind of production and food service systems are used in the hotel, restaurant and catering sector? How do you design and implement café, restaurant and catering services for different customer groups? How do you utilize the production control system in hospitality services? How do you price food services and plan the use of staff in different situations?
Course material
Moodlessa
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:Opintojakson suoritusvaatimuksena on aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen sekä opintojaksojen osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien tekeminen aikataulun mukaan.
Opintojaksolla perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin, ruokapalvelujärjestelmiin ja arvioidaan järjestelmien soveltuvuutta eri tilanteisiin. Lähitunneilla opiskellaan ruokapalvelujen Jamix tuotannonohjausjärjestelmän periaatteet ja soveltaminen ateria - ja ruokalistasuunnittelussa, hinnoittelussa ja ravitsemuksen ja ostotoimintojen näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua, koostamista ja toteuttamista. Oppimista sovelletaan suunnittelemaa ja toteuttamalla menukokonaisuudet. Opetuskeittiötunneilla opiskelijat laativat ryhmissä esitykset elintarvikeryhmien ruuanvalmistuksesta ja tunneilla valmistetaan perusmenetelmin- ja laittein tavanomaisia ruokalajeja. Opintojaksoon kuuluu ohjattua käytännön työskentelyä ruokapalveluissa ( Kasarmin Kampuksen ravintolat) eri liike-ideoin toimivissa yksiköissä/ tilausruokapalveluissa tai case tehtävä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan.
Student workload
• Lähiopetus ja opetuskeittiötyöskentely: 2 op,1- 5 (itsearviointi)
• Aterian toteutus ryhmässä: 1 op, 1-5
• Tentti (verkkotentti) 1 op, 1-5
• Case/työvuorot hyväksytty/hylätty 1 op
Further information
Basic knowledge of food production and nutrition
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, good (3)
Students can a. use professional terminology and concepts systematically b. look for information in the key information sources of the field c. identify interrelated tasks d. work together with customers, users and target groups. e. use the key models, methods, software and techniques of the professional field f. act target-oriented team member
Assessment methods and criteria
Arviointi perustuu itsearviointiin, ryhmässä tapahtuvaan arviointikeskusteluun, vertaisarviointiin, tehtävien palautteeseen ja työelämästä saatuun arviointiin.
Lähiopetus ja opetuskeittiötyöskentely: 2 op,1- 5 (itsearviointi)
Aterian toteutus ryhmässä: 1 op, 1-5
Tentti (verkkotentti) 1 op, 1-5
Case/työvuorot 1 op, hyväksytty/hylätty
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Opiskelija osaa
a. käyttää ammattikäsitteitä ruokapalvelutyössä ja näyttää tietoperustaan liittyvän osaamisensa työtehtävissä toimiessaan
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita yksittäisissä tilanteissa
c. suoriutua yksittäisistä ruokapalvelujen tehtävistä
d. ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät toimiessaan ruokapalvelutehtävissä
e. käyttää ohjatusti keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä
Assessment criteria, good (3-4)
Opiskelija osaa
Students can
a. use professional terminology and concepts systematically
b. look for information in the key information sources of the field
c. identify interrelated tasks
d. work together with customers, users and target groups.
e. use the key models, methods, software and techniques of the professional field
f. act target-oriented team member
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa
a. käyttää ruokapalvelun työtehtävissä asiantuntevasti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa tiedonhankintaprosessin mukaisesti
c. suoriutua sujuvasti ruokapalveluiden erilaisista tehtäväkokonaisuuksista
d. perustella toimintaansa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e. soveltaa oman alan keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita työtehtävissä
f. huolehtia tiimi toiminnasta
Qualifications
Basic knowledge of food production and nutrition