Siirry suoraan sisältöön

Ruoka ja hyvinvointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU45-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.12.2020 - 14.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.03.2021 - 02.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Laura Pulkkinen
Vastuuopettaja
Laura Pulkkinen
Ryhmät
MRKT20SV
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
MRMI20SV
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Opintojakso
MR00DU45
Toteutukselle MR00DU45-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnille.
Tunnet suomalaiset ravitsemussuositukset sekä tunnistat yleisimmät erityisruokavaliot ja osaat toimia niiden pohjalta aterioiden ja ruokalistojen suunnittelussa ja asiakaspalvelutilanteissa.
Osaat arvioida aterian ja ruokalistan terveellisyyttä hyödyntäen suosituksia ja olemassa olevia kriteeristöjä ja malleja.
Tunnet syömiseen liittyvää keskustelua ja osaat osallistua siihen ammattimaisesti.
Tunnet terveellisen suomalaisen ruoan mahdollisuudet ruoka- ja hyvinvointimatkailussa.

Sisältö

Millaisia ovat terveyttä ja hyvinvointia edistävät ruokavalinnat?
Millaisia rajoituksia sairaudet, vakaumukset ja ruokatrendit aiheuttavat ruoka-ainevalintoihin ja miten ruokavalio kulloinkin koostetaan?
Miten arvioidaan aterian ja ruokalistan ravitsemuksellista laatua?
Mitä mahdollisuuksia suomalainen ruoka antaa ruoka- ja hyvinvointimatkailulle?

Opiskelumateriaali

Pääosa aineistosta löytyy opintojakson Learn-alustalta.
Tenttikirja: Voutilainen E., Fogelholm M. ja Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojaksolla perehdytään ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusteisiin ja käsitteisiin. Kurssilla tutustutaan ravitsemussuosituksiin ja niiden toteutumiseen ammatiikeittiöissä. Opintojaksoon kuuluu orientaatio luennon lisäksi videoituja luentoja ja ohjaustaapaminen. Opintojaksoon kuuluu tehtäviä ja tentti.

Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Verkkotentti

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun