Ruoka ja hyvinvointi (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU45-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
14.12.2020 - 14.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
08.03.2021 - 02.05.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Laura Pulkkinen
- Vastuuopettaja
- Laura Pulkkinen
- Ryhmät
-
MRKT20SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI20SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- Opintojakso
- MR00DU45
Tavoitteet
Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnille.
Tunnet suomalaiset ravitsemussuositukset sekä tunnistat yleisimmät erityisruokavaliot ja osaat toimia niiden pohjalta aterioiden ja ruokalistojen suunnittelussa ja asiakaspalvelutilanteissa.
Osaat arvioida aterian ja ruokalistan terveellisyyttä hyödyntäen suosituksia ja olemassa olevia kriteeristöjä ja malleja.
Tunnet syömiseen liittyvää keskustelua ja osaat osallistua siihen ammattimaisesti.
Tunnet terveellisen suomalaisen ruoan mahdollisuudet ruoka- ja hyvinvointimatkailussa.
Sisältö
Millaisia ovat terveyttä ja hyvinvointia edistävät ruokavalinnat?
Millaisia rajoituksia sairaudet, vakaumukset ja ruokatrendit aiheuttavat ruoka-ainevalintoihin ja miten ruokavalio kulloinkin koostetaan?
Miten arvioidaan aterian ja ruokalistan ravitsemuksellista laatua?
Mitä mahdollisuuksia suomalainen ruoka antaa ruoka- ja hyvinvointimatkailulle?
Opiskelumateriaali
Pääosa aineistosta löytyy opintojakson Learn-alustalta.
Tenttikirja: Voutilainen E., Fogelholm M. ja Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojaksolla perehdytään ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusteisiin ja käsitteisiin. Kurssilla tutustutaan ravitsemussuosituksiin ja niiden toteutumiseen ammatiikeittiöissä. Opintojaksoon kuuluu orientaatio luennon lisäksi videoituja luentoja ja ohjaustaapaminen. Opintojaksoon kuuluu tehtäviä ja tentti.
Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Verkkotentti
Arviointiasteikko
1-5