Hospitality business working life skills (5 cr)
Code: MR00DU38-3004
General information
- Enrollment
-
14.12.2020 - 14.01.2021
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
11.01.2021 - 07.03.2021
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Tuula Höglund
- Eliisa Kotro
- Tiina Tuovinen
- Eeva Koljonen
- Sirpa Sahinjoki
- Teacher in charge
- Sirpa Sahinjoki
- Groups
-
MRMI21KVTourism and Service Business, online studies
- Course
- MR00DU38
Objective
You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.
Content
What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?
Course material
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (8/2018) ja muu Learn alustan materiaali.
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.
Study forms and methods
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
RDI and work-related cooperation
Opintojakso ei sisällä harjoittelua.
Timing of exams and assignments
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Student workload
135h opiskelijan työtä
Further information
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi, erikseen järjestettävässä testitilaisuudessa. Hygieniapassi ei siis sisälly tämän osion vaatimuksiin.
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi 1 op (erillinen todistus), ei sisälly tämän osion vaatimuksiin.
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Anniskeluosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä