Skip to main content

Hospitality business working life skills (5 cr)

Code: MR00DU38-3004

General information


Enrollment
14.12.2020 - 14.01.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
11.01.2021 - 07.03.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuula Höglund
Eliisa Kotro
Tiina Tuovinen
Eeva Koljonen
Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
MRMI21KV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MR00DU38
No reservations found for realization MR00DU38-3004!

Objective

You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.

Content

What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?

Course material

Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (8/2018) ja muu Learn alustan materiaali.
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.

Study forms and methods

Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

RDI and work-related cooperation

Opintojakso ei sisällä harjoittelua.

Timing of exams and assignments

Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).

Student workload

135h opiskelijan työtä

Further information

Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi, erikseen järjestettävässä testitilaisuudessa. Hygieniapassi ei siis sisälly tämän osion vaatimuksiin.
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi 1 op (erillinen todistus), ei sisälly tämän osion vaatimuksiin.
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Anniskeluosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä

Go back to top of page