Skip to main content

Food and wellbeing (5 cr)

Code: MR00DU45-3004

General information


Enrollment
12.04.2021 - 25.04.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
25.10.2021 - 19.12.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Hanna Pajari-Seppänen
Teacher in charge
Anu Rantanen
Groups
MRMI21KV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MR00DU45
No reservations found for realization MR00DU45-3004!

Objective

You understand the importance of food and nutrition to the customers' wellbeing.
You know the Finnish dietary recommendations and are familiar with the most common special diets and know how use them in meal and menu planning and in customer service situations.
You can evaluate the healthiness of meals and menus by using recommendations and existing criteria and models.
You understand the conversation concerning eating and can participate in it professionally.
You are familiar with the possibilities of healthy Finnish food in wellbeing tourism.

Content

What kind of food choices promote health and wellbeing ?
What kind of limitations do diseases, beliefs and food trends cause for food choices and how are different diets composed ?
How to evaluate the nutritional quality of meals and menus?
What opportunities does Finnish food provide for food and wellbeing tourism?

Course material

Learn alustalla esitetty materiaali sekä muu itse hankittu oppimistehtävien suorittamista tukeva materiaali

Study forms and methods

Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams-luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento nauhoitetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustan linkin kautta.

RDI and work-related cooperation

Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työelämään

Timing of exams and assignments

oppimistehtävät tulee palauttaa asetettuihin määräaikoihin mennessä.

Student workload

135 tuntia

Further information

verkkototeutus

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opiskelija osaa

käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä

etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä

hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia

toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa

käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita

toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Go back to top of page