Food and wellbeing (5 cr)
Code: MR00DU45-3004
General information
- Enrollment
-
12.04.2021 - 25.04.2021
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
25.10.2021 - 19.12.2021
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Teacher in charge
- Anu Rantanen
- Groups
-
MRMI21KVTourism and Service Business, online studies
- Course
- MR00DU45
Objective
You understand the importance of food and nutrition to the customers' wellbeing.
You know the Finnish dietary recommendations and are familiar with the most common special diets and know how use them in meal and menu planning and in customer service situations.
You can evaluate the healthiness of meals and menus by using recommendations and existing criteria and models.
You understand the conversation concerning eating and can participate in it professionally.
You are familiar with the possibilities of healthy Finnish food in wellbeing tourism.
Content
What kind of food choices promote health and wellbeing ?
What kind of limitations do diseases, beliefs and food trends cause for food choices and how are different diets composed ?
How to evaluate the nutritional quality of meals and menus?
What opportunities does Finnish food provide for food and wellbeing tourism?
Course material
Learn alustalla esitetty materiaali sekä muu itse hankittu oppimistehtävien suorittamista tukeva materiaali
Study forms and methods
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams-luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento nauhoitetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustan linkin kautta.
RDI and work-related cooperation
Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työelämään
Timing of exams and assignments
oppimistehtävät tulee palauttaa asetettuihin määräaikoihin mennessä.
Student workload
135 tuntia
Further information
verkkototeutus
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti