Skip to main content

Hospitality business working life skills (5 cr)

Code: MR00DU38-3006

General information


Enrollment
23.08.2021 - 29.08.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
30.08.2021 - 31.12.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuula Höglund
Hanna Pajari-Seppänen
Tiina Tuovinen
Sirpa Sahinjoki
Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
MRMI21SP
Tourism and Service Business, full-time studies
Course
MR00DU38
No reservations found for realization MR00DU38-3006!

Objective

You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.

Content

What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?

Course material

Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (8/2018) ja muu Learn-alustan materiaali.
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.

Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.

Timing of exams and assignments

Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).

Student workload

135h opiskelijan työtä

Further information

Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi 1 op (erillinen todistus).
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Anniskeluosaaminen; tehtävä (1 op) (hyväksytty / täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)

Go back to top of page