Siirry suoraan sisältöön

Tietojenkäsittely organisaatiossa (5 op)

Toteutuksen tunnus: ST00EA25-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

22.08.2022 - 28.08.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sähkö-, talo- ja materiaalitekniikan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus

Opettaja

  • Mari Koivunen
  • Harri Kosonen

Vastuuopettaja

Harri Kosonen

Ryhmät

  • STMI22SPA
    Sähkö- ja automaatiotekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat ylläpitää tietokonettasi, suojata sen hakkeroinnilta, huolehtia varmuuskopioinnista ja hoitaa kommunikoinnin yhteistyökumppaniesi kanssa tietoturvallisesti.
Osaat käyttää riittävässä määrin tavallisimpia toimistotyössä vaadittavia sovellusohjelmia, kuten esimerkiksi tekstinkäsittelyä, taulukkolaskenta- ja esitysgrafiikkaohjelmia.

Sisältö

Mitä tietoturvalla tarkoitetaan ja kuinka toimitaan tietoturvallisesti opiskelussa sekä työelämässä, sekä mitä apuohjelmia tietoturvan toteuttamiseksi kannattaa hyödyntää?
Kuinka toimistosovelluksia käytetään ja kuinka etätyötä tukevia viestintäominaisuuksia ja -ohjelmia hyödynnetään opiskelussa sekä työelämässä?

Opiskelumateriaali

Oppimateriaalit on saatavissa LEARN-oppimisalustaltamme, ja koulumme sopimus Microsoftin kanssa kattaa Office -paketin ohjelmistojen käyttölisensit opiskelijoillemme.
Opiskelijalta vaaditaan oma PC-tietokone (läppäri).

Yksilölliset oppimisväylät

Kurssi koostuu tieto- ja kyberturvallisuuden kirjallisista tehtävistä, sekä Microsoftin Office-paketin perusohjelmien Word (tekstinkäsittely), PowerPoint (esitysgrafiikka) ja Excel (taulukkolaskenta) ohjelmien käyttöharjoituksista. Pääpaino on Excel-taulukkolaskennalla.
Suomen kielen opettajalla on kurssilla opiskelukirjoittamisen osuus (1 op), jossa harjoitellaan myös Wordin käyttöä ja tutustutaan valmiisiin mallipohjiin ja asiakirjastandardiin.
Arviointi tapahtuu palautettujen raporttien ja tehtävien perusteella, ja ohjelmistoista on saatavissa hyvät ja kattavat käyttöohjeet, joten kurssi sopii suurimmalta osin myös etänä itse opiskeltavaksi.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei ole.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi suoritetaan palautettujen raporttien ja harjoitustehtävien perusteella.

Opiskelukirjoittamisen osuus arvioidaan asteikolla hyväksytty - hylätty.