Management and entrepreneurship in health care (5 cr)
Code: SH00AD01-3039
General information
- Enrollment
- 08.11.2021 - 21.11.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 21.03.2022 - 15.05.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Social Services and Health Care
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Nursing
Objective
Management and entrepreneurship
• you are able to manage your own actions and understand the meaning of internal entrepreneurship
• you are able to assess the resources of a team, and prioritize tasks and related responsibilities
• you understand the meaning of leadership/management in nursing
• you understand the basis or entrepreneurship in health care and its role as part of the service system
• you understand the meaning of changes in health care and you are able to act in changing situations according to your responsibilities
Quality and safety of social and health services
• you show responsibility for the quality of your nursing work
• you are able to prevent and identify quality deviations in all phases of the treatment process
• you are able to evaluate the quality and methods of nursing in all phases of the treatment process
Content
Management and entrepreneurship
• internal entrepreneurship
• self-management and competence management
• critical self-reflection
• differences between leadership/management styles and theories
• prioritization of tasks and work group leader’s responsibilities and duties
• changes within the health care sector and their influence on the work of an individual employee
• entrepreneurship as a line of work
• possibilities for entrepreneurship in social and health care
• cost-consciousness and cost-efficiency
Quality and safety of social and health services
• legislation, national quality recommendations and requirements; best practice and ethical guidelines
• quality systems and quality control
Evaluation
Assessment criteria level 3, competence during the completion phase.
You know how to
a. use professional vocabulary and concepts in an expert way
c. work as a team member in expert duties and identify and describe the problems of the professional field
f. promote the team’s goal-oriented operation
Course material
Kirja: Laaksonen, H. & Ollila, S. 2017. Lähijohtamisen perusteet terveydenhuollossa. Edita.
Lähijohtamista, terveydenhuollon johtamista ja yrittäjyyttä käsitteleva kirjallinen aineisto. Learn- oppimisympäristön tämän opintojakson materiaali.
Study forms and methods
Opiskelija voi tehdä lähiopintoja korvaavan laajan tehtävän lisänä ryhmätehtäviin. Tehtävässä käytetään lähteinä tutkimuksia. Opettaja antaa tehtävän.
RDI and work-related cooperation
TKI ja työelämäyhteistyötä ei ole suunnitellusti, mutta opiskelija voi yhdistää oppimistehtävissään opintojakson ja esimerkiksi hanketyön.
Timing of exams and assignments
VERKKOTEHTÄVÄT
Talous- ja palvelujärjestelmä 1 op
-kaksi kirjallista tehtävää (essee), jotka voit tehdä yksilö- tai paritehtävänä.
Yrittäjyys 1 op
-Yrittäjyysosiossa onkirjallinen tehtävä (essee), jonka voi tehdä yksilö -tai paritehtävänä.
- Työsuojelu ja työhyvinvointi 1 op
- Työsuojelu ja työhyvinvointi -osioissa on kirjallinen tehtävä (essee).Tehtävä on yksilötyö.
- Kaikki kirjalliset työt arvioidaan hyväksytty/täydennettävä,
- Kirjallisten tehtävien palautuspäivämäärät sovitaan tehtäväantojen yhteydessä.
Tehtävien palautusaikataulu sovitaan opintojakson alussa.
Laajuus tarkoittaa 54h opiskelijan työtä, josta lähiopetusta on 16 h + ryhmätentti tai yksilötentti. Itseopiskelua on n 36h.
International cooperation
Terveysalan johtaminen ja yrittäjyys opintojakso sisältää eri kulttuureista tulevien työntekijöiden johtamisosaamista teoriaopinnoissa. Opiskelija voi oman kiinnostuksensa mukaan tehdä oppimistehtävänsä monikulttuurisuudesta ja /tai kansainvälisyydestä terveydenhuollon johtamisessa.
Student workload
1op = 27. Opiskelijan työmäärä koostuu lähiopetuksestam ryhmätentistä ja yksilötehtävistä.
Course part description
Johtaminen ja yrittäjyys opintojakson tavoitteet ohjaavat opintojakson toteutusta.
- osaat johtaa omaa toimintaasi ja ymmärrät sisäisen yrittäjyyden merkityksen.
- osaat arvioida työryhmän resurssit, priorisoida työtehtävät ja niihin liittyvät vastuut.
- ymmärrät johtamisen merkityksen hoitotyössä.
-ymmärrät terveysalan yrittäjyyden perusteet ja merkityksen osana palvelujärjestelmää.
- ymmärrät terveydenhuollon muutosten merkityksen ja osaat toimia muutostilanteessa oman vastuusi mukaisesti.
- osoitat vastuusi hoitotyön laadusta omassa toiminnassasi - kykenet ehkäisemään ja tunnistamaan laatupoikkeamia hoitoprosessin kaikissa vaiheissa - kykenet arvioimaan hoitotyön laatua ja menetelmiä hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.
Opintojakso koostuu kolmesta verkko-opintokokonaisuudesta, joissa on itseopiskelumateriaalia, luettavaa kirjallisuutta, kukin1 op. Verkko-osuus on yhteensä 81h opiskelijan työtä.
Opintojaksoon kuuluu myös 2 op lähiopetusjakso pienimuotoisine tehtävineen sekä tentti, joka voi olla ryhmätentti tai yksilötentti. Arviointi 1-5. Lähiopetusjaksolla on asiantuntijaluento (2h) työvuorosuunnitteluun liittyvistä seikoista (lait, asetukset ja ohjeet).
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi perustuu ryhmätenttiin ja esseetehtäviin.
Qualifications
You have proven your competence in the following studies:
Quality and safety of social and health care services 5 ECTS