Hospitality business working life skills (5 cr)
Code: MR00DU38-3007
General information
- Enrollment
-
03.01.2022 - 16.01.2022
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
10.01.2022 - 06.03.2022
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Tuula Höglund
- Hanna Pajari-Seppänen
- Eeva Koljonen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
- Teacher in charge
- Sirpa Sahinjoki
- Groups
-
MRMI22KVTourism and Service Business, online studies
- Course
- MR00DU38
Objective
You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.
Content
What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?
Course material
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali.
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali.
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (8/2018).
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.
Study forms and methods
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.
Anniskeluosamiseen liittyvän tehtävän voi kytkeä työhön.
Timing of exams and assignments
Opintojaksoon kuuluu 2 op verkkotentti alan keskeisestä lainsäädännöstä ja turvallisuudesta.
Vastuullinen anniskelu tehtävä ja tentti.
Student workload
135 h
Further information
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus).
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi 1 op (erillinen todistus).
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu ( 1 op); tehtävä ja tentti (hyväksytty/täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).