Prosessien kuvaaminen ja kehittäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: SA00DO34-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
06.04.2023 - 21.04.2023
Ajoitus
06.10.2023 - 17.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Informaatioteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 35
Koulutus
- Tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin koulutus (ylempi amk)
Opettaja
- Kirsi Jurvanen
Vastuuopettaja
Kirsi Jurvanen
Ryhmät
-
SAMI23KVYTiedonhallinta ja sähköinen arkistointi, ylempi amk
- 24.11.2023 17:00 - 20:00, Prosessien kuvaaminen ja kehittäminen SA00DO34-3005
Tavoitteet
Ymmärrät organisaation toimintaa kokonaisuutena prosessien, tiedon ja tietojärjestelmien näkökulmasta. Tunnistat ja osaat kuvata organisaation toimintaan liittyviä prosesseja ja tietovirtoja erityisesti tiedonhallinnan näkökulmasta. Osaat kehittää prosesseja sekä ohjata prosessien mukaista toimintaa.
Sisältö
Mikä on prosessi? Mikä on tietovirta? Miten prosesseja ja tietovirtoja kuvataan, kehitetään ja ohjataan? Minkälaisia kuvausvälineitä on saatavilla?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali ilmoitetaan opintojakson alussa ja se löytyy pääosin opintojakson verkko-oppimisalustalta.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen väylä: Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Mikäli sinulla on opintojakson tavoitteiden mukaista aiempaa osaamista, myös osaamisen näyttö on mahdollinen. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua asiasta sopimiseksi.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolle on suunniteltu työelämäedustajan luentovierailua. Lisäksi opintojaksolla on käytäntöön sovellettavia harjoituksia.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla suoritetaan teoriaosuuteen liittyvä verkkotentti, joka on suoritettavissa verkko-oppimisympäristössä suunnilleen opintojakson puolivälissä. Tentti on avoinna noin viikon ajan. Lisäksi opintojaksoon liittyy käytännönläheinen harjoitustyö, joka palautetaan opintojakson loppuun mennessä.
Hylätyn opintojakson voi uusia osallistumalla uusintatenttin verkossa. Uusintatenttimahdollisuudet järjestetään kevään 2024 aikana ja tentti kattaa koko opintojakson sisältöalueen.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on n. 135h, josta noin 60h on teoria-aineiston opiskelua ja verkkotenttiin valmistautumista, 60h harjoitustyön tekemistä ja 15h kontaktiopetukseen osallistumista sekä siihen valmistautumista. Hylätyn opintojakson voi uusia osallistumalla uusintatenttin verkossa. Uusintatentti kattaa koko opintojakson sisältöalueen.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksoon sisältyvät seuraavat verkossa toteutettavat tapaamiset:
pe 6.10.2023 klo 17-20
la 7.10.2023 klo 12:15-14.45
pe 10.11.2023 klo 17-20
Opintojaksolla tehdään prosessien kuvaamiseen liittyvä harjoitustyö, jossa tarvitaan jotakin prosessien kuvaamiseen soveltuvaa sovellusohjelmaa. Opintojakson ensimmäisenä kontaktipäivänä annetaan pari vaihtoehtoa soveltuviksi ohjelmiksi.
Osallistumislinkit sekä ohjeet oppimisympäristöön liittymiseksi tulevat ilmoittautuneille sähköpostitse ennen opintojakson alkua. Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti Tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin YAMK-opiskelijoille sekä opiskelijoille, joilla on työn tai koulutuksen kautta hankittua tiedon- ja asiakirjahallinnan perusteiden osaamista.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan verkkotentin ja harjoitustyön perusteella