Basics of food know-how (5 cr)
Code: YT00AF57-3012
General information
- Enrollment
-
06.04.2023 - 21.04.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.08.2023 - 15.12.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
- Teachers
- Mari Järvenmäki
- Teacher in charge
- Mari Järvenmäki
- Groups
-
YTMI23KPEnvironmental Technology, full-time studies
- Course
- YT00AF57
Objective
You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.
Content
What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?
How to become familiar with different foodstuffs?
What does good hygiene consist of?
How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?
What does food safety consist of?
What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?
Course material
Opettajan jakama materiaali Learnissa.
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.
Student workload
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Course part description
Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.
Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.