Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan henkilöstöhallinto  (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU63-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

30.10.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Tuija Silfer-Karppanen

Ryhmät

  • MRMI22KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • 29.11.2023 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan henkilöstöhallinto  MR00DU63-3005
  • 12.12.2023 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan henkilöstöhallinto  MR00DU63-3005

Tavoitteet

Osaat hahmottaa henkilöstöhallinnon kokonaisuuden.
Osaat tunnistaa rekrytointiprosessin vaiheet.
Osaat työlainsäädännön keskeiset periaatteet.
Osoitat perehtyneisyyttä palveluyrityksen henkilöstöjohtamisen periaatteisin.
Osaat tunnistaa keskeiset toiminnan mittaamisen periaatteet matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat työhyvinvoinnin johtamisen ja elinkaarijohtamisen periaatteet.

Sisältö

Mitkä ovat henkilöstöhallinnon osa-alueet?
Mistä tekijöistä koostuu työhyvinvoinnin johtaminen?
Mitkä ovat rekrytoinnin eri vaiheet?
Mikä on työmarkkinajärjestelmän ja työlainsäädännön merkitys ja sisältö?
Mikä on palkitsemisen kokonaisuus?
Miten osaamista johdetaan?
Mikä on elinkaariajattelun merkitys henkilöstöhallinnon näkökulmasta?
Mitä tarkoittaa vastuullisuus osana henkilöstöjohtamista?

Opiskelumateriaali

Learn alustan materiaali sekä muu itse hankittu materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja Teams-luentoja seuraavasti:

- Aloitusinfo 1.11.2023 klo 17.00-18.00
- täydentävä luento 8.11.2023 klo 17 - 18.30
- ohjauskerta 29.11.2023 klo 17 - 18
- ohjauskerta 12.12.2023 klo 17 - 18

Aloitusinfo ja täydentävä luento tallennetaan ja ne ovat katsottavissa myöhemmin learn alustan kautta.


Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.

Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa


Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tehdään työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma matkailu- ja ravitsemisalan yritykselle.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojakson tehtävät esitellään erikseen opintojakson Learn-alustalla.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 135 tuntia.
Voit vaikuttaa työmäärääsi aikatauluttamalla tehtävät.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Käydään tarkemmin läpi aloitusinfossa. Kehittämistehtävä arvioidaan numeraalisesti 1-5 / täydennettävä.