Basics of microbiology (5 cr)
Code: EL00ES54-3001
General information
- Enrollment
-
21.08.2023 - 01.09.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.09.2023 - 30.11.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- MYY ELLUT
- Marjo Malinen
- Teacher in charge
- Marjo Malinen
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Small groups
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Course
- EL00ES54
Objective
Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.
Content
Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa?
Miten mikrobeja voidaan hyödyntää elintarvikkeiden valmistuksessa?
Miten laboratoriossa työskennellään aseptisesti?
Miten otetaan mikrobiologisia näytteitä elintarvikkeista ja pinnoilta?
Miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali tai kirjallisuus.
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen ja laboraatioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboraatioiden pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen AHOT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Opintojaksossa teoriaosuus on 3,5 op ja laboraatiot 1,5 op. Arviointi muodostuu tentistä/oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.
Tehtävien palautusaikataulu sekä mahdollisten tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista sen suorittamiseksi. Laboraatioiden käytännön harjoitusten osuus työmäärästä on 15 h.
Course part description
Teoriaosuudessa perehdytään mikrobien rakenteisiin, niiden kasvuun sekä muihin ominaisuuksiin ja erityispiirteisiin. Teoriassa eri mikrobiryhmiä tarkastellaan elintarvikevalmistuksen näkökulmasta, mikrobien hyödyistä ja haitoista elintarvikkeille.
Laboraatioissa opettelet aseptista työskentelyä sekä erilaisia mikrobiologisia perustutkimusmenetelmiä. Näytteenotto, pesäkelaskenta, mikroskopointi ja mikrobien tunnistaminen tulevat käytännön harjoituksissa tutuiksi. Laboraatioista tehdään työselosteet, joilla osoitat osaltaan oppimistasi.
Further information
Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Qualifications
Ei edeltäviä opintoja
Further information
Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.