Biochemistry and microbiology (5 cr)
Code: EL00ER79-3001
General information
- Enrollment
-
06.11.2023 - 17.11.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
08.01.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Marjo Malinen
- Teacher in charge
- Marjo Malinen
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- EL00ER79
Realization has 11 reservations. Total duration of reservations is 36 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 03.10.2024 time 08:30 - 10:30 (2 h 0 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 29.10.2024 time 14:15 - 16:15 (2 h 0 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 05.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Tue 05.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Wed 06.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Wed 06.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Wed 13.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Wed 13.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Tue 03.12.2024 time 09:00 - 11:00 (2 h 0 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 11.12.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Wed 11.12.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Objective
Erotat tärkeimmät biologiset makromolekyylit ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta.
Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla ja ympäristössä sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa.
Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa.
Tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.
Content
Miten solun energia-aineenvaihdunta toimii?
Mitä ovat entsyymikinetiikka ja vierasainemetabolia solutasolla?
Minkälaisia ovat biokemian sovellukset elintarvikevalmistuksessa?
Kuinka mikrobeja voidaan käyttää hyödyksi elintarvikevalmistuksessa?
Mitä haittaa mikrobit voivat aiheuttaa elintarvikkeille?
Mikä on mikrobien osuus ruokamyrkytyksissä ja miten niihin voidaan vaikuttaa?
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen (kevät -24) ja laboratorioharjoitusten (syksy -24) mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.
Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.
Course part description
Teoriaosuudessa perehdytään biologisiin makromolekyyleihin ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta. Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa. Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa ja tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.
Laboratorioharjoituksissa opettelet makromolekyylien eristystä ja puhdistus biologisesta materiaalista sekä niiden kvantitointi ja karakterisointi. Opit mikrobiologisen näytteenottoa sekä mikrobien tunnistamista. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Qualifications
Mikrobiologian perusteet, Kemian perusteet