Skip to main content

Biochemistry and microbiology (5 cr)

Code: EL00ER79-3001

General information


Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.01.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Marjo Malinen
Teacher in charge
Marjo Malinen
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
1
2
Course
EL00ER79

Realization has 11 reservations. Total duration of reservations is 36 h 0 min.

Time Topic Location
Thu 03.10.2024 time 08:30 - 10:30
(2 h 0 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 29.10.2024 time 14:15 - 16:15
(2 h 0 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 05.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Tue 05.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Wed 06.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Wed 06.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Wed 13.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Wed 13.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Tue 03.12.2024 time 09:00 - 11:00
(2 h 0 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 11.12.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Wed 11.12.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Changes to reservations may be possible.

Objective

Erotat tärkeimmät biologiset makromolekyylit ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta.
Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla ja ympäristössä sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa.
Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa.
Tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.

Content

Miten solun energia-aineenvaihdunta toimii?
Mitä ovat entsyymikinetiikka ja vierasainemetabolia solutasolla?
Minkälaisia ovat biokemian sovellukset elintarvikevalmistuksessa?
Kuinka mikrobeja voidaan käyttää hyödyksi elintarvikevalmistuksessa?
Mitä haittaa mikrobit voivat aiheuttaa elintarvikkeille?
Mikä on mikrobien osuus ruokamyrkytyksissä ja miten niihin voidaan vaikuttaa?

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.

Study forms and methods

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen (kevät -24) ja laboratorioharjoitusten (syksy -24) mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

RDI and work-related cooperation

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa mahdollisuuksien mukaan.

Timing of exams and assignments

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.

Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.

Course part description

Teoriaosuudessa perehdytään biologisiin makromolekyyleihin ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta. Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa. Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa ja tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.

Laboratorioharjoituksissa opettelet makromolekyylien eristystä ja puhdistus biologisesta materiaalista sekä niiden kvantitointi ja karakterisointi. Opit mikrobiologisen näytteenottoa sekä mikrobien tunnistamista. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Qualifications

Mikrobiologian perusteet, Kemian perusteet

Go back to top of page