Skip to main content

Food technology (5 cr)

Code: HAM0ER84-3001

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
02.09.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Taru Nuorkivi
Teacher in charge
Taru Nuorkivi
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
1
2
Course
HAM0ER84

Realization has 20 reservations. Total duration of reservations is 55 h 30 min.

Time Topic Location
Wed 04.09.2024 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 09.09.2024 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 18.09.2024 time 09:15 - 11:30
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 26.09.2024 time 09:30 - 11:45
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 02.10.2024 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 07.10.2024 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 17.10.2024 time 10:30 - 12:45
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 07.11.2024 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Thu 07.11.2024 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Thu 14.11.2024 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Thu 14.11.2024 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Thu 21.11.2024 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Thu 21.11.2024 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Wed 04.12.2024 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Thu 12.12.2024 time 13:45 - 16:00
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 17.12.2024 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 15.01.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 15.01.2025 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 21.01.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 21.01.2025 time 12:30 - 16:15
(3 h 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Changes to reservations may be possible.

Objective

Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.

Content

Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.

Course material

Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.

Study forms and methods

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Course part description

Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.

Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.

Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla mahdollisesti olevan tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Go back to top of page