Food technology (5 cr)
Code: HAM0ER84-3001
General information
- Enrollment
-
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
02.09.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Taru Nuorkivi
- Teacher in charge
- Taru Nuorkivi
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- HAM0ER84
Realization has 20 reservations. Total duration of reservations is 55 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Wed 04.09.2024 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 09.09.2024 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Wed 18.09.2024 time 09:15 - 11:30 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 26.09.2024 time 09:30 - 11:45 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 02.10.2024 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 07.10.2024 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 17.10.2024 time 10:30 - 12:45 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 07.11.2024 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Thu 07.11.2024 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Thu 14.11.2024 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Thu 14.11.2024 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Thu 21.11.2024 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Thu 21.11.2024 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Wed 04.12.2024 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Thu 12.12.2024 time 13:45 - 16:00 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 17.12.2024 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 15.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 15.01.2025 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 21.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 21.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Objective
Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.
Content
Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.
Course material
Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Course part description
Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.
Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla mahdollisesti olevan tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.