Siirry suoraan sisältöön

Prosessi- ja pakkaustekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ES55-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2024 - 15.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Taru Nuorkivi
Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ajoitusryhmät
Pienryhmä 1 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä 2 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Opintojakso
EL00ES55

Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 56 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Ti 03.09.2024 klo 12:00 - 14:15
(2 t 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 10.09.2024 klo 12:00 - 14:15
(2 t 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 17.09.2024 klo 11:45 - 14:00
(2 t 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 23.09.2024 klo 14:45 - 16:15
(1 t 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 24.09.2024 klo 12:00 - 14:15
(2 t 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 01.10.2024 klo 12:00 - 14:15
(2 t 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Pe 04.10.2024 klo 13:45 - 15:15
(1 t 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 07.10.2024 klo 14:45 - 16:15
(1 t 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 08.10.2024 klo 12:00 - 14:15
(2 t 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 14.10.2024 klo 12:30 - 14:45
(2 t 15 min)
Tentti: Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 25.11.2024 klo 08:30 - 12:30
(4 t 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
147 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Ma 25.11.2024 klo 10:00 - 14:00
(4 t 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Ti 14.01.2025 klo 08:15 - 11:15
(3 t 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 14.01.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
To 23.01.2025 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
To 23.01.2025 klo 12:30 - 16:15
(3 t 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 28.01.2025 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 28.01.2025 klo 12:30 - 16:15
(3 t 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
To 30.01.2025 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
To 30.01.2025 klo 12:30 - 16:15
(3 t 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.

Sisältö

Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

P.J. Fellows Food Processing Technology soveltuvin osin.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Tutustutaan yleisimpiin elintarvikeprosesseihin ja elintarvikkeiden pakkauskoneisiin teoriassa ja käytännön laboraatioissa.

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointimenetelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla voi olla tentti.

Siirry alkuun