Wine school (3 cr)
Code: AV00ET50-3001
General information
- Enrollment
-
16.01.2023 - 01.02.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
15.02.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 0.5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Open UAS and Continuing education
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 300
Objective
Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.
Content
Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan?
Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun?
Millaisia ovat viinin laatuluokitukset?
Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset?
Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan?
Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?
Course material
Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja verkkoluentoina opintojaksoalustalla
Suositeltava lähde:
Puckette Madeleine, Hammock Justin. Wine Folly. The essential guide to wine. Kirja on saatavilla kirjastoista ja tietoa on vapaasti saatavilla myös Wine Follyn verkkosivuilla https://winefolly.com/
Study forms and methods
Viinikoulun opintoja voit suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta.
Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin.
Opinnot ovat Itsenäistä työskentelyä, halutessaan tehtäviä voi tehdä parityönä.
Luennot ovat materiaaleineen tallenteina opintojaksoalustalla.
Opinnot sisältävät soveltavia tehtäviä ja keskusteluja.
RDI and work-related cooperation
Tehtäviä voi tehdä työelämäyhteistyönä tai omiin harrastuksiin kytkien.
Timing of exams and assignments
Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelua keskustelualueilla, soveltavia vertaisarvioitavia tehtäviä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit voi uusia.
International cooperation
-
Student workload
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 87 tuntia.
Course part description
Valko-, puna-, roséviini 1/2 op
Kuohuviini 1/2 op
Makeat viinit 1/2
Viinin virheet 1/2 op
Viini ja ruoka 1 op
Further information
Viinikoulussa opit ajankohtaiset perustiedot viinistä, tietoa voi hyödyntää ammatissa toimiessa, asiakastilaisuuksia järjestäessä ja viiniharrastuksessa.
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osaa
a. käyttää viiniin liittyviä ammattikäsitteitä pääpiiteissään oikein
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita viiniin liittyvissä yksittäisissä tilanteissa
c. ratkoa tyydyttävästi viiniin liittyviä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksia
e. käyttää suppeasti viiniin liittyvää osaamista yksittäisissä tilanteissa
g. toimia oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Assessment criteria, good (3)
Hyvä 3–4
a. käyttää johdonmukaisesti viiniin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä viinitietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa ja ratkoo hyvin viiniin liittyviä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksia
e. käyttää keskeistä viiniteitoaan johdonmukaisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti viiniin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa viiniosaamiseen tiedonhankintaprosessin mukaisesti
c. suoriutuu sujuvasti viiniin liittyvissä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksista
e. soveltaa viiniin liittyvä tietämystään monipuolisesti
g. soveltaa alan eettisiä periaatteita viiniosaamisessa
Assessment methods and criteria
Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona.
Keskustelut ja tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty, osaan saat vertaispalautetta.