Skip to main content

Responsibility in hospitality services (5 cr)

Code: MR00DU68-3004

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
02.09.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Marjut Kasper
Teacher in charge
Marjut Kasper
Groups
MRMI22KV
Tourism and Service Business, online studies
MRMI22SP
Tourism and Service Business, full-time studies
MRKT22SV
Tourism and service business, online studies
Course
MR00DU68

Realization has 5 reservations. Total duration of reservations is 5 h 0 min.

Time Topic Location
Tue 03.09.2024 time 17:00 - 18:00
(1 h 0 min)
Vastuullisuus matkailu- ja ravitsemisalan palveluissa MR00DU68-3004
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan/ myös luokassa C201
Tue 24.09.2024 time 17:00 - 18:00
(1 h 0 min)
Vastuullisuus matkailu- ja ravitsemisalan palveluissa MR00DU68-3004
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Tue 01.10.2024 time 17:00 - 18:00
(1 h 0 min)
Vastuullisuus matkailu- ja ravitsemisalan palveluissa MR00DU68-3004
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 14.10.2024 time 16:30 - 17:30
(1 h 0 min)
Vastuullisuus matkailu- ja ravitsemisalan palveluissa MR00DU68-3004
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 06.11.2024 time 17:00 - 18:00
(1 h 0 min)
Vastuullisuus matkailu- ja ravitsemisalan palveluissa MR00DU68-3004
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You can describe the positive and negative sociocultural, ecological and economic impacts of hospitality products and services.
You can develop the responsibility of products, services and customer behaviour.
You can communicate about the responsibility of products and services in a customer-oriented way.

Content

What are the positive and negative impacts of supplying and consuming hospitality products and services?
How do you develop products, services and customer behaviour to be more responsible?
How do you communicate about the responsibility of products and services in a customer-oriented way?
The course involves a practical project with a case company or organization (3 ECTS credits).

Course material

Learnissä oleva materiaali

Study forms and methods

Opintojakso sisältää aloitusinfon, teemoitettuja verkkotapaamisia, jotka tallennetaan sekä ohjaustunteja oppimistehtävän edistämiseksi. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin.

Opintojakson teemoja ovat mm:
1.Vastuullisuuden käsitteet ja osa-alueet matkailu- ja ravitsemisalalla
2.Kestävän toiminnan periaatteet ja kriteerit matkailu- ja ravitsemispalveluissa
3.Mitä on vastuullisuusviestintä?


Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla on työelämään kytkettyjä oppimistehtäviä. Kehittämistehtävien tekeminen ja kytkeminen omaa toimipaikkaan on mahdollista.

Timing of exams and assignments

Verkkotentti

Student workload

5 op = 135h

Course part description

Verkkotentti käsitteistä 1 op / Hyväksytty/ täydennettävä
Vastuullisuusviestintätehtävä1 op / 1-5
Yrityksen vastuullisuusanalyysi 3 op/ Arviointi 1-5

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Osaat käyttää asiantuntevasti matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
Osaat arvioida käyttämiäsi matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä tietolähteitä kriittisesti.
Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa matkailu- ja ravitsemisalalla asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa vastuullisuuden näkökulmasta.
Osaat valita matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuden kehittämiseksi tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Osaat soveltaa kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Go back to top of page