Siirry suoraan sisältöön

Vastuullisen liiketoiminnan johtaminen matkailu- ja ravitsemisalalla (5op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU69-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2024 - 20.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Vastuuopettaja
Marjut Kasper
Ryhmät
MRMI22KV
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
MRMI22SP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
MRKT22SV
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Opintojakso
MR00DU69

Toteutukselle Vastuullisen liiketoiminnan johtaminen matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU69-3004 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Tavoitteet

Osaat kuvata vastuullisen liiketoiminnan ja sen johtamisen periaatteita ja merkitystä kilpailuetuna.
Osaat kuvata alan keskeisiä kotimaisia ja kansanvälisiä matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuutta koskevia sertifikaatteja, indikaattoreita sekä muita toimintaa ohjaavia malleja ja menetelmiä.
Osaat laskea matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen hiilijalanjälkeä.
Osaat etsiä ratkaisuja matkailu- ja ravitsemisalan yritysten liiketoiminnan vastuullisuuden parantamiseksi.
Osaat viestiä yrityksen vastuullisuudesta asiakaskeskeisesti ja vaikuttavasti.

Sisältö

Mitkä ovat vastuullisen liiketoiminnan ja sen johtamisen periaatteet?
Miten vastuullisuus ja vastuullisuusviestintä parantavat palveluyrityksen kilpailukykyä?
Mitkä ovat keskeisiä kotimaisia ja kansanvälisiä vastuullisuutta koskevia sertifikaatteja, indikaattoreita ja muita toimintaa ohjaavia malleja ja menetelmiä?
Miten lasket yrityksen hiilijalanjälkeä?
Mitkä ovat keinot vastuullisen liiketoiminnan kehittämisessä?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op)

Arviointi

Osaat käyttää asiantuntevasti matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
Osaat arvioida käyttämiäsi matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä tietolähteitä kriittisesti.
Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa matkailu- ja ravitsemisalalla asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa vastuullisuuden näkökulmasta.
Osaat valita matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuden kehittämiseksi tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Osaat soveltaa kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alussa orientaatioluennolla.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Lukujärjestyspohjainen toteutus sisältää aloitusinfon, 4 x teemaluentoja, ohjaustapaamisia sekä itsenäisesti tai pareittain suoritettavia tehtäviä.

Opintojakson teemat
1. Mitä on vastuullinen johtaminen?
2. Vastuullisuusstrategia yrityksen suunnannäyttäjänä
3: Sertifikaatit osana vastuullisuusjohtamista
4. Hiilijalanjäljen laskeminen


Opintojaksolla tehdään työelämäprojekti, jonka laajuus on 3 op.
Työelämäprojektin tueksi tarjotaan mahdollisuus osallistua ohjaustapaamisiin.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tehdään TKI ja työelämäprojekti, jonka laajuus on 3 op. Yksilö tai parityö.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Ei tenttiä. Opintojakso suoritetaan tehtävien avulla. Tehtävät on tehtävä määräajan puitteissa.

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun