Vastuullisen liiketoiminnan johtaminen matkailu- ja ravitsemisalalla (5op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU69-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 08.04.2024 - 21.04.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 02.09.2024 - 20.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Vastuuopettaja
- Marjut Kasper
- Ryhmät
-
MRMI22KVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI22SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
-
MRKT22SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- Opintojakso
- MR00DU69
Toteutukselle Vastuullisen liiketoiminnan johtaminen matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU69-3004 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Osaat kuvata vastuullisen liiketoiminnan ja sen johtamisen periaatteita ja merkitystä kilpailuetuna.
Osaat kuvata alan keskeisiä kotimaisia ja kansanvälisiä matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuutta koskevia sertifikaatteja, indikaattoreita sekä muita toimintaa ohjaavia malleja ja menetelmiä.
Osaat laskea matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen hiilijalanjälkeä.
Osaat etsiä ratkaisuja matkailu- ja ravitsemisalan yritysten liiketoiminnan vastuullisuuden parantamiseksi.
Osaat viestiä yrityksen vastuullisuudesta asiakaskeskeisesti ja vaikuttavasti.
Sisältö
Mitkä ovat vastuullisen liiketoiminnan ja sen johtamisen periaatteet?
Miten vastuullisuus ja vastuullisuusviestintä parantavat palveluyrityksen kilpailukykyä?
Mitkä ovat keskeisiä kotimaisia ja kansanvälisiä vastuullisuutta koskevia sertifikaatteja, indikaattoreita ja muita toimintaa ohjaavia malleja ja menetelmiä?
Miten lasket yrityksen hiilijalanjälkeä?
Mitkä ovat keinot vastuullisen liiketoiminnan kehittämisessä?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op)
Arviointi
Osaat käyttää asiantuntevasti matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
Osaat arvioida käyttämiäsi matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä tietolähteitä kriittisesti.
Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa matkailu- ja ravitsemisalalla asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa vastuullisuuden näkökulmasta.
Osaat valita matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuden kehittämiseksi tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Osaat soveltaa kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa orientaatioluennolla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Lukujärjestyspohjainen toteutus sisältää aloitusinfon, 4 x teemaluentoja, ohjaustapaamisia sekä itsenäisesti tai pareittain suoritettavia tehtäviä.
Opintojakson teemat
1. Mitä on vastuullinen johtaminen?
2. Vastuullisuusstrategia yrityksen suunnannäyttäjänä
3: Sertifikaatit osana vastuullisuusjohtamista
4. Hiilijalanjäljen laskeminen
Opintojaksolla tehdään työelämäprojekti, jonka laajuus on 3 op.
Työelämäprojektin tueksi tarjotaan mahdollisuus osallistua ohjaustapaamisiin.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla tehdään TKI ja työelämäprojekti, jonka laajuus on 3 op. Yksilö tai parityö.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Ei tenttiä. Opintojakso suoritetaan tehtävien avulla. Tehtävät on tehtävä määräajan puitteissa.
Arviointiasteikko
1-5