Vastuullisuuden kehittäminen matkailu ja ravitsemisalalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU70-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 20.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
- Mikkelin kampus
- E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Natalia Kushcheva
Vastuuopettaja
Natalia Kushcheva
Ryhmät
-
MRMI22KVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI22SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
-
MRKT22SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- 10.09.2024 14:30 - 16:00, Responsible hospitality business development MR00DU70-3004
- 24.09.2024 14:30 - 16:00, Responsible hospitality business development MR00DU70-3004
- 09.10.2024 14:30 - 16:00, Responsible hospitality business development MR00DU70-3004
- 05.11.2024 14:30 - 16:00, Responsible hospitality business development MR00DU70-3004
- 20.11.2024 14:30 - 16:00, Responsible hospitality business development MR00DU70-3004
- 05.12.2024 14:30 - 16:00, Responsible hospitality business development MR00DU70-3004
Tavoitteet
Osaat kuvata alan keskeisiä alueellisia ja valtakunnallisia vastuullisuuden arviointimenetelmiä ja indikaattoreita.
Osaat etsiä matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyvää ennakointitietoa.
Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyvän kehittämisprojektin.
Sisältö
Mitkä ovat alan liiketoiminnan myönteiset ja kielteiset sosio-kulttuuriset, ekologiset ja taloudelliset vaikutukset?
Mitkä ovat alan keskeiset vastuullisuuden alueelliset ja valtakunnalliset arviointimenetelmät ja indikaattorit?
Miten ennakoit alan vastuulliseen kehittämiseen liittyviä globaaleja sosio-kulttuurisia, ekologisia ja taloudellisia muutoksia ja riskejä?
Miten suunnittelet, toteutat ja arvioit kehittämisprojektin matkailu- ja ravitsemisalan yritysten, yritysverkostojen tai matkailualueiden vastuullisuuden parantamiseksi?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op)
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Aikataulun mukaan johdantotunti, teemaluennot, projekti, luokkakeskustelut.
Tutustumiskäynti opintojakson puitteissa.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Kurssi sisältää 3 tehtävää.
a) PP-esitys vastuullisesta liiketoiminnasta eri maissa
b) Analysointitehtävä - "Vastuullisuus käytännössä" - opintomatkan tai valitsemasi yrityksen analyysi
c) Kestävä suunnitelma ravintola-alan yritykselle (yksittäinen tai parityö)
Kurssitehtävät voidaan kirjoittaa suomeksi tai englanniksi.
Kansainvälinen yhteistyö
Kurssilla on paljon linkkejä kansainvälisen liiketoiminnan tapauksiin, esimerkkejä ja niihin liittyvää materiaalia.
Opiskelijan työmäärä
Kurssi on 5 op. 1 op tarkoittaa noin 27 tuntia opiskelijatyötä, joka liittyy kurssimateriaalin opiskeluun, kurssitehtävien suorittamiseen ja ryhmän jäsenenä toimimiseen.
Toteutuksen osien kuvaus
Tällä kurssilla käymme läpi seuraavat teemat:
- Ravintola-alan uutisia maailmanlaajuisesti
- Vastuullisen vieraanvaraisuuden ulottuvuudet
- Vastuullisuuden arviointimenetelmät ja indikaattorit
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaat käyttää asiantuntevasti matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
Osaat arvioida käyttämiäsi matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä tietolähteitä kriittisesti.
Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa matkailu- ja ravitsemisalalla asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa vastuullisuuden näkökulmasta.
Osaat valita matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuden kehittämiseksi tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Osaat soveltaa kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.