Skip to main content

Food service planning (5 cr)

Code: MR00DU44-3012

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.10.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Eeva Koljonen
Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Laura Pulkkinen
Groups
MRMI24KV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MR00DU44

Realization has 6 reservations. Total duration of reservations is 7 h 45 min.

Time Topic Location
Mon 28.10.2024 time 16:00 - 17:00
(1 h 0 min)
Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 04.11.2024 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 11.11.2024 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 18.11.2024 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Ruokapalvelujen suunnittelu/korvattava verkko-opetus MR00DU44-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 02.12.2024 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Ruokapalvelujen suunnittelu/korvattava verkko-opetus MR00DU44-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 09.12.2024 time 16:30 - 17:15
(0 h 45 min)
Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.

Content

What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?

Course material

Opiskelumateriaali pääosin Learnissa
Kakkonen, Mäkynen, Tiusanen, Viinikka. Kokkiprokkis. Uusin painos. SanomaPro.

Study forms and methods

Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen ja aloitusinfoon.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Infon lisäksi opintojaksolla teemoitettuja virtuaaliluentoja ja opintojen ohjausta Teamsissa, luento-osuuden tallennetaan.

Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet, kuten soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy verkkotenttejä, keskustelu ja tehtäviä. Case tehtävän voi tehdä omalle työpaikalle tai valita tarjolla olevista.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Opinnot voi suorittaa nopeutetusti omaan tahtiin.

Työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson opettajiin sopiaksesi suoritustavasta.

RDI and work-related cooperation

Tehtäviä voi kytketään omaan työhön, työelämään ja/tai hankkeisiin.

Timing of exams and assignments

Tenttien ja tehtävien aikataulut ovat Learnissa ja ne voi pääosin suorittaa oman aikataulun mukaan opintojakson aikana.

Student workload

Laajuus on 5 op x 27 h eli 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö-, pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä.

Course part description

Ammattikeittiössä toimiminen 1/2 op
Omavalvonta ja puhtaanapito 1 op
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix) 1 op
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit 1/2 op
Ruokapalvelujen suunnittelu 2 op

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute. Opintojakson arviointikehikko ja arvosanan muodostuminen Learnissa.
Arviointi 1-5/täydennettävä

Go back to top of page