Skip to main content

Food and wellbeing (5 cr)

Code: MR00DU45-3012

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.10.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tiina Tuovinen
Teacher in charge
Tiina Tuovinen
Groups
MRMI24KV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MR00DU45

Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 3 h 0 min.

Time Topic Location
Tue 29.10.2024 time 16:00 - 17:00
(1 h 0 min)
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Tue 12.11.2024 time 16:00 - 17:00
(1 h 0 min)
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 25.11.2024 time 16:00 - 17:00
(1 h 0 min)
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You understand the importance of food and nutrition to the customers' wellbeing.
You know the Finnish dietary recommendations and are familiar with the most common special diets and know how use them in meal and menu planning and in customer service situations.
You can evaluate the healthiness of meals and menus by using recommendations and existing criteria and models.
You understand the conversation concerning eating and can participate in it professionally.
You are familiar with the possibilities of healthy Finnish food in wellbeing tourism.

Content

What kind of food choices promote health and wellbeing ?
What kind of limitations do diseases, beliefs and food trends cause for food choices and how are different diets composed ?
How to evaluate the nutritional quality of meals and menus?
What opportunities does Finnish food provide for food and wellbeing tourism?

Course material

Learn-alustalla esitetty materiaali.

Study forms and methods

Opintojaksolla perehdytään ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusteisiin ja käsitteisiin. Opintojaksoon kuuluu orientaatioluento. Luento tallennetaan ja on katsottavissa myöhemminkin. Lisäksi on videoituja luentoja ja yhteisiä vapaaehtoisia ohjaustapaamisia. Opintojaksoon kuuluu tehtäviä ja tentti.

Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä.

RDI and work-related cooperation

Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työelämään.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävät on hyvä tehdä asetettuihin määräaikoihin mennessä.

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelumenetelmistä ja
aiemmasta osaamisesta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Oppimistehtävät arvioidaan Xamkin yleisten ja opintojaksoon sovelletun arviointikehikon mukaan.

Go back to top of page