Basics of food know-how (5 cr)
Code: YT00AF57-3015
General information
- Enrollment
-
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
26.08.2024 - 13.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
- Teachers
- Mari Järvenmäki
- Teacher in charge
- Mari Järvenmäki
- Groups
-
YTMI24KPEnvironmental Technology, full-time studies
- Course
- YT00AF57
Realization has 25 reservations. Total duration of reservations is 37 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 03.09.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Wed 04.09.2024 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 10.09.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A239
Teorialuokka
|
Fri 13.09.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A239
Teorialuokka
|
Mon 16.09.2024 time 14:15 - 15:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A242
Teorialuokka
|
Thu 19.09.2024 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 24.09.2024 time 14:45 - 16:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A240
Teorialuokka
|
Thu 26.09.2024 time 14:15 - 15:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A242
Teorialuokka
|
Tue 01.10.2024 time 14:45 - 16:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A242
Teorialuokka
|
Wed 02.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A238
Teorialuokka
|
Tue 08.10.2024 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Wed 09.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 15.10.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Mikkomarkkinat:Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
|
Thu 17.10.2024 time 08:15 - 09:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 29.10.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A235
Teorialuokka
|
Thu 31.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 05.11.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Wed 06.11.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Wed 13.11.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Fri 15.11.2024 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 19.11.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Wed 20.11.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 26.11.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tue 03.12.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Tentti Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Thu 12.12.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Objective
You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.
Content
What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?
How to become familiar with different foodstuffs?
What does good hygiene consist of?
How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?
What does food safety consist of?
What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?
Course material
Opettajan jakama materiaali Learnissa.
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.
Student workload
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Course part description
Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.
Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.