Skip to main content

Basics of food know-how (5 cr)

Code: YT00AF57-3015

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
26.08.2024 - 13.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
YTMI24KP
Environmental Technology, full-time studies
Course
YT00AF57

Realization has 25 reservations. Total duration of reservations is 37 h 30 min.

Time Topic Location
Tue 03.09.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Wed 04.09.2024 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 10.09.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A239 Teorialuokka
Fri 13.09.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A239 Teorialuokka
Mon 16.09.2024 time 14:15 - 15:45
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A242 Teorialuokka
Thu 19.09.2024 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 24.09.2024 time 14:45 - 16:15
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A240 Teorialuokka
Thu 26.09.2024 time 14:15 - 15:45
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A242 Teorialuokka
Tue 01.10.2024 time 14:45 - 16:15
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A242 Teorialuokka
Wed 02.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A238 Teorialuokka
Tue 08.10.2024 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Wed 09.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 15.10.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Mikkomarkkinat:Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
Thu 17.10.2024 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 29.10.2024 time 12:30 - 14:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A235 Teorialuokka
Thu 31.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 05.11.2024 time 12:30 - 14:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Wed 06.11.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Wed 13.11.2024 time 12:30 - 14:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Fri 15.11.2024 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 19.11.2024 time 12:30 - 14:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Wed 20.11.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 26.11.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Tue 03.12.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Tentti Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Thu 12.12.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Changes to reservations may be possible.

Objective

You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.

Content

What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?

How to become familiar with different foodstuffs?

What does good hygiene consist of?

How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?

What does food safety consist of?

What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?

Course material

Opettajan jakama materiaali Learnissa.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.

Student workload

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Course part description

Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.

Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.

Go back to top of page