Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.08.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
YTMI24KP
Ympäristöteknologia, päivätoteutus
Opintojakso
YT00AF57

Toteutuksella on 25 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 37 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ti 03.09.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ke 04.09.2024 klo 09:30 - 11:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 10.09.2024 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A239 Teorialuokka
Pe 13.09.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A239 Teorialuokka
Ma 16.09.2024 klo 14:15 - 15:45
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A242 Teorialuokka
To 19.09.2024 klo 12:15 - 13:45
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 24.09.2024 klo 14:45 - 16:15
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A240 Teorialuokka
To 26.09.2024 klo 14:15 - 15:45
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A242 Teorialuokka
Ti 01.10.2024 klo 14:45 - 16:15
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A242 Teorialuokka
Ke 02.10.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A238 Teorialuokka
Ti 08.10.2024 klo 12:15 - 13:45
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ke 09.10.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 15.10.2024 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Mikkomarkkinat:Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
To 17.10.2024 klo 08:15 - 09:45
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 29.10.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A235 Teorialuokka
To 31.10.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 05.11.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ke 06.11.2024 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ke 13.11.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Pe 15.11.2024 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 19.11.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ke 20.11.2024 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 26.11.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Ti 03.12.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Tentti Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
To 12.12.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
A241 Teorialuokka
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.

Sisältö

Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?

Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?

Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?

Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?

Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?

Opiskelumateriaali

Opettajan jakama materiaali Learnissa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Toteutuksen osien kuvaus

Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.

Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.

Siirry alkuun