Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3015
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
08.04.2024 - 21.04.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
26.08.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Mari Järvenmäki
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ryhmät
-
YTMI24KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
- Opintojakso
- YT00AF57
Toteutuksella on 25 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 37 t 30 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ti 03.09.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ke 04.09.2024 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 10.09.2024 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A239
Teorialuokka
|
Pe 13.09.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A239
Teorialuokka
|
Ma 16.09.2024 klo 14:15 - 15:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A242
Teorialuokka
|
To 19.09.2024 klo 12:15 - 13:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 24.09.2024 klo 14:45 - 16:15 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A240
Teorialuokka
|
To 26.09.2024 klo 14:15 - 15:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A242
Teorialuokka
|
Ti 01.10.2024 klo 14:45 - 16:15 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A242
Teorialuokka
|
Ke 02.10.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A238
Teorialuokka
|
Ti 08.10.2024 klo 12:15 - 13:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ke 09.10.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 15.10.2024 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Mikkomarkkinat:Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
|
To 17.10.2024 klo 08:15 - 09:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 29.10.2024 klo 12:30 - 14:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A235
Teorialuokka
|
To 31.10.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 05.11.2024 klo 12:30 - 14:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ke 06.11.2024 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ke 13.11.2024 klo 12:30 - 14:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Pe 15.11.2024 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 19.11.2024 klo 12:30 - 14:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ke 20.11.2024 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 26.11.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Ti 03.12.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Tentti Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
To 12.12.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015 |
A241
Teorialuokka
|
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama materiaali Learnissa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Toteutuksen osien kuvaus
Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.
Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.