Siirry suoraan sisältöön

Kauppaoikeus (5 op)

Toteutuksen tunnus: LT00AA99-3047

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.04.2024 - 21.04.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 17.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Sampo Järvinen

Vastuuopettaja

Sampo Järvinen

Ryhmät

  • LTKV24KM
    Liiketalous, monimuoto

Tavoitteet

Osaat kertoa myyjälle ja ostajalle miten sitova kauppasopimus syntyy ja mitkä heidän oikeutensa ja velvollisuutensa ovat irtaimen kaupassa. Tunnistat immateriaalioikeuksien suojaamisen tarpeet yritystoiminnassa ja osaat suunnitella yrityksen markkinoinnin niin, ettei se loukkaa muiden oikeuksia.

Sisältö

Miten sitova kauppasopimus syntyy ja millä perusteilla kauppasopimus voi olla pätemätön? Mitkä ovat myyjän ja ostajan oikeudet ja velvollisuudet irtaimen omaisuuden kaupassa? Miten yritysten välinen kauppa eroaa kuluttajakaupasta ? Miten elinkeinonharjoittaja voi suojata oikeuksiaan? Miten immateriaalioikeudet on otettava huomioon markkinoinnissa?

Opiskelumateriaali

Opintojakson aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta, pp-esityksiä, luentoja ja muita materiaaleja. Opetuksen yhteydessä jaettu aineisto. Ilmoitetaan tarkemmin kurssin Learn-sivulla.

Kirjat (tarkemmin ilmoitettavin osin):
- Kauppa- ja varallisuusoikeuden pääpiirteet (Hoppu - Hoppu) 2016, myös e-kirjana
- Yrityksen asiakirja- ja sopimusopas 2021 (Hietala - Järvensivu - jne...), myös e-kirjana
- IPR Käytännönläheisesti 2016 (Aalto-Setälä - Sundman - jne...), myös e-kirjana
- Yritysoikeus (Villa - Airaksinen - Bärlund - jne...), myös e-kirjana

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, joka järjestetään tenttinä.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Perehdyt itsenäisesti opintojaksoon liittyvään materiaaliin ja teet tarvittavat oppimistehtävät. Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista. Itsenäisen suorituksen voit tehdä myös samanaikaisesti työviikkopohjaisen opetuksen kanssa. Tällöin voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti. Mikäli opintojakso tai sen osa toteutetaan verkossa, oppimistehtävät ovat verkkototeutuksen mukaiset.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä ohjattua työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Ilmoitetaan opintojakson Learn-sivuilla.

Kansainvälinen yhteistyö

Opintojakso ei sisällä ohjattua kansainvälistä yhteistyötä.

Opiskelijan työmäärä

Normaali 5 opintopisteen ammattikorkeakouluopintojakson työmäärä, joka koostuu opetuksen seuraamisesta, opetukseen kuuluviin ja mahdollisiin muihin tehtäviin ja työskentelyyn osallistumisesta (esimerkiksi ryhmätöistä) sekä opiskelijan itsenäisestä työskentelystä. 135 tuntia

Arviointiasteikko

1-5