Beer School (3 cr)
Code: AV00ET49-3004
General information
- Timing
-
31.01.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Open UAS and Continuing education
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 300
- Degree programmes
- Open University of Applied Sciences
- Teachers
- Eeva Koljonen
- Teacher in charge
- Eeva Koljonen
- Groups
-
YTSMIMRNY24Korkeakoulujen yhteiset MRNY
- Course
- AV00ET49
Objective
Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun. Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja. Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyyliit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet. Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.
Content
Oluen raaka-aineet ja valmistus
Oluttyylit ja oluiden ryhmittely
Oluen tarjoilu
Oluen aistinvarainen arviointi
Oluen ja ruuan yhdistäminen
Oluttrendit
Course material
Opiskelumateriaali on linkkeinä Learn-alustalla. Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja luentoja eikä pakollisia ryhmätöitä. Luennot ovat tallenteina alustalla.
Study forms and methods
Verkko-opintojaksolla voit edetä itsenäisesti ja joustavasti omalla aikataululla. On hyvä varata reilu kuukausi opintojakson suorittamiseen.
Opintojakson case-tehtävän voi kytkeä omalle työpaikalle tai harrastuksiin. Tehtävässä pääset kehittämään olueen liittyvää osaamistasi esim. suunnittelemalla olutmenun, oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.
RDI and work-related cooperation
Case-tehtävän voi kytkeä työelämään tai harrastuksiin.
Timing of exams and assignments
Opintojaksolla voit edetä joustavasti oman aikataulun mukaan, myös tentit voi suorittaa haluamanaan aikana. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja.
Student workload
Laajuus 3 opintopistettä x 27 h vastaa 81 h opiskelijan työtä. Opintojen suorittamiseen on hyvä varata 1 - 1,5 kuukautta.
Course part description
Oluen valmistus, oluttyylit- ja trendit ja oluen tarjoilu 1 op
Oluen aistinvarainen arviointi ja yhdistäminen ruokaan 1 op
Case-tehtävä 1 op
Further information
Opintojakso on osa Xamk Pulsen tarjontaa.
Tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle toteutukselle.
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Osaat käyttää ja tunnistat olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan tiedonlähteistä.
Hallitset oluen tarjoilun perusperiaatteet, tunnistat joitakin oluttyylejä ja osaat aistinvaraisesti arvioida oluen makua ja tunnistat keskeisiä oluen virheitä.
Tiedät oluen ja ruuan yhdistämisen perusperiaatteita ja osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti.
Assessment criteria, good (3)
Osaat käyttää johdonmukaisesti ja kriittisesti käyttää olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
Hallitset oluen tarjoilun periaatteet, tunnistat keskeiset oluttyylit hyvin
Osaat analysoida aistinvaraisesti oluen makua ja tunnistat oluen virheitä.
Lisäksi hallitset oluen ja ruuan yhdistämisen perusperiaatteet hyvin.
Osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti.
Assessment criteria, excellent (5)
Osaat käyttää ammattimaisesti ja johdonmukaisesti olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä monipuolisesti ja kriittisesti arvioiden.
Hallitset erinomaisesti oluen tarjoilun periaatteet, tunnistat ammattimaisesti oluttyylit.
Tunnistat ja osaat analysoida aistinvaraisesti oluen makua ja tunnistat oluen virheitä.
Hallitset oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet erinomaisesti ja luovasti ja osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti joustavasti.
Assessment methods and criteria
Testaa tietosi, testi oluesta: arviointi 0-5
Vertaisarvioitu Case-tehtävä: arviointi hyväksytty/hylätty.
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu keskiarvona arvioitavista tehtävistä.
Further information
Opintojakson materiaali on pääosin Learnin opintojaksoalustalla. Case tehtävässä pääset näyttämään olueen liittyvää osaamista suunnittelemalla olutmenun , oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.