Basics of chemistry and thermodynamics (5 cr)
Code: EL00ER78-3002
General information
- Enrollment
-
14.08.2024 - 08.09.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.08.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Marko Ukkola
- Teacher in charge
- Marko Ukkola
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- EL00ER78
Realization has 27 reservations. Total duration of reservations is 54 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 03.09.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 05.09.2024 time 11:00 - 12:30 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 10.09.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 19.09.2024 time 11:00 - 12:30 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 24.09.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 01.10.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 03.10.2024 time 10:30 - 12:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 08.10.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 10.10.2024 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 10.10.2024 time 10:30 - 12:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 17.10.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 31.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Thu 31.10.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 05.11.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 14.11.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Thu 14.11.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 19.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Tue 19.11.2024 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Thu 21.11.2024 time 10:30 - 12:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 26.11.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 28.11.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 03.12.2024 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 12.12.2024 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 14.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Tue 14.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 23.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 23.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Objective
Hallitset kemian peruskäsitteet ja peruslaskutoimitukset. Osaat soveltaa kemian tietojasi oman alasi ammatillisissa opinnoissa ja työelämässä.
Hallitset lämpöopin perusteet. Tunnet ja osaat soveltaa lämpöoppia fysikaalisena ilmiönä oman alan ammatillisissa opinnoissa ja työelämässä. Tunnet lämpömittareiden erilaisia toimintaperiaatteita. Osaat mitata erilaisia lämpötiloja erilaisilla menetelmillä erilaisista kohteista sekä arvioida tuloksen oikeellisuutta.
Content
Mitkä ovat lämpöopin perusilmiöt, tärkeimmät suureet, yksiköt, määritelmät ja luonnonlait, miten niitä käytetään fysiikassa ja tekniikassa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen. Mitä pitää huomioida mitattaessa lämpötilaa nesteestä, yksittäisestä kappaleesta, kuumasta tai kylmästä? Mikä ero on kappaleen ja ympäröivän ilman lämpötilalla? Miten lämpötiloja mitataan erilaisilla mittareilla ja millainen menetelmä on soveltuva kunkin lämpötilamittauksen tavoitteisiin. Kuinka mittauksia raportoidaan arvioidaan tuloksen luotettavuus.
Mitkä ovat kemian tärkeimmät suureet, yksiköt, määritelmät ja luonnonlait? Miten aine rakentuu ja mitä erityyppisissä kemiallisessa reaktiossa tapahtuu? Minkälaisia ovat epäorgaaniset ja orgaaniset yhdisteet, miten niitä jaetaan ryhmiin ja nimetään? Minkälaisia ominaisuuksia kemiallisilla aineilla on?
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Muu mahdollinen opettajan opintojakson alussa ilmoittama kirjallisuus tai materiaali.
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja
ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen ja laboraatioharjoitusten
mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson
tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin
ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboraatioiden pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen AHOT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien ja työselostusten palautusajat sekä tenttien ajat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
135 h, joista laboraatioita 16 h.
Course part description
Teoriassa perehdyt lämpöoppiin ja sen merkitykseen etenkin elintarviketuotannossa. Kemialliset reaktiot tulevat tutummiksi, tunnet lämpömittareiden erilaisia toimintaperiaatteita.
Laboraatioissa opit työskentelemään laboratorioissa, tunnistat välineet ja osaat sanaston. Opit mittaamaan lämpötiloja erilaisilla mittareilla ja erilaisissa ympäristöissä ja erilaisista kohteista. Laboraatioista kirjoitetaan työselostukset.
Further information
Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.